U derbiju 11. kola, a možda i jesenjeg dijela drugoligaškog Zapada, Omarska je savladala mrkonjićku Slobodu sa 2:1. Ovom pobjedom Omarska je zadržala vodeću poziciju u šampionatu, a Mrkonjićani su napravili korak unazad na tabeli.

U dosta zanimljivoj utakmici domaćini su stigli do važne pobjede, a gosti iz Mrkonjić Grada imaju za čim da žale što su izgubili tri boda, jer su imali svoje šanse, koje nisu iskoristili.

U završnici meča dogodio se sporan trenutak, kada je jedan domaći fudbaler pred svojim golom igrao rukom. Međutim, pištaljka sudije Slaviša Škorića iz Gradiške ostala je nijema. Teško se ne oteti utisku da je tim Slobode drastično oštećen, ali prepustimo to nadležnim sudijskim organima, jer je očito mnogo propusta je u suđenju na utakmicama Druge lige.

Poveli su domaći fudbaleri u sedmom minutu golom najboljeg strijelca lige Branka Rosića. On je pored uspavane odbrane Slobode glavom poslao loptu u mrežu Filipa Ratkovića. Sloboda je poravnala rezultat u 29. minutu golom Pere Vučkovića. Emilko Janković je sa dvadesetak metara raspalio po lopti, a domaćin golman Mladen Jokić odbio loptu, na koju natrčava Vučković i šalje je u mrežu.

Do drugog gola Omarska stiže u 56. minutu. Strijelac je kapitan Krecelj za nova tri boda i važnu pobjedu.

Fudbaleri Slobode nastojali su da poravnaju rezultat, ali su domaći fudbaleri brzim kontranapadima ugrožavali gol Filipa Ratkovića. Na kraju Omarska dva, Sloboda jedan.

Text i FOTO: Slobodan Dakić