Kapiten Fudbalskog kluba Čelinac Siniša Tomić najbolji je sportista opštine Čelinac za 2020. godinu.

Prema odluci stručnog žirija, Tomić je proglašen za najboljeg sportistu, zahvaljujući odličnim klupskim rezultatima i činjenici da je ekipu predvodio do osvajanja drugog mjesta u drugoligaškoj konkurenciji.

– Izuzetno sam srećan zbog dobijenog priznanja. Nastojaću da sa saigračima, bez kojih ne bih ni dobio ovo priznanje, ostvarim klupske ambicije u drugom dijelu sezone – rekao je Tomić.

Nagradu je najuspješnijem sportisti uručio načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić, koji je generalni pokrovitelj ove manifestacije.

– Sportisti su najbolji ambasadori naše lokalne zajednice. To su pokazali nebrojeno puta i vjerujem da će nastaviti da promovišu opštinu i u međunarodnim okvirima, a mi ćemo iz ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 100.000 KM za podršku sportskim klubovima, a nastojaćemo da radimo na izgradnji sportske infrastrukture – istakao je Gligorić.

Najuspješniji sportski kolektiv je FK Šnjegotina, koji bilježi odlične rezultate u Područnoj ligi Banjaluka.

Posebna priznanja za afirmaciju sporta u Čelincu dobili su Udruženje sportskih ribolovaca Čelinac, biciklista Stefan Pejanović, fudbaler Davor Pajić, košarkaš Mladen Cvišić i biciklista Milan Bojić.

Nagrade za najperspektivnije sportiste pripale su atletičarki Jovani Zebić i fudbaleru Davidu Krmincu, dok je titulu najboljeg mladog sportiste ponio rukometaš Slaven Pejanović.

Za najboljeg veterana proglašen je dugogodišnji igrač Kluba malog fudbala Jošavka Aleksandar Radujković, dok je najbolji sportski radnik Goran Modić.