Glavna tema fudbalskih tema u posavskoj ravnici je mogućnost da Dragan Aranđić postane predsjednik Borca iz Šamca, jesenjeg prvaka drugoligaškog “zapada”.

Naši izvori tvrde da popularni Kalimero na sve moguće i nemoguće načine pokušava da dođe do tog cilja. Međutim, njegov “minuli” rad i patološka mržnja prema Borcu u proteklim sezonama, prošlosezonska pobjeda, koja je umalo značila i ispadanja šamačkih crno-bijelih u niži rang, nisu tako brzo zaboravljeni. Ipak, pojavljivanje na večeri koju je organizovalo rukovodstvo Borca, iako je “progutao” sve silne uvrede proteklih godina, potvrđuju da nema karakter, nego naprotiv, važno je da ispuni svoju višegodišnju želju.

Situacija u njegovoj Mladosti je izuzetno teška. Nakon odlaska trofejnog trenera Nihada Kadića, njegovim putem će veći dio igrača, koji su stigli iz Gradačca, kao i igrači mlađih selekcije, koji čine fudbaleri Kadićeve Škole fudbala “Trijumf”, a bez njih, Mladost neće imati mlađe kategorije. Armin Kadić je gotovo sigurno novi fudbaler Zvijezde iz Gradačca, a golgeter Džafer Džafić je na vratima šamačkog Borca. Put Šamca bi trebalo da krene još nekoliko fudbalera, a ljetos su u tom smjeru otišli Lakić, Bijelić i Ilić, tako da se postavlja pitanje ko će nastupati za Mladost, pošto uopšte nemaju mlađe selekcije, odnosno juniore i kadete.

Inače, Kalimero je svojevremeno bio potpredsjednik Borca, kada je ovaj klub vodio bitku sa Laktašima za plasman u Premijer ligu BiH. Nakon utakmice sa Laktašima, doživotno je isključen iz fudbala, kasnije “pomilovan”, a sada je član IO FSRS, što može samo u fudbalu Srpske. Znaju se njegovi ugostiteljski “kvaliteti”, koji su i bili najbolja preporuka za srpsku “kuću fudbala”. Gdje fudbal na dobojskoj regiji, a posebno u OFS Šamac,  vidljivo je, nakon “ustoličenja” fudbalskog entuzijaste i vlasnika restorana “Kalimero”, a sada je u pitanju i njegova Mladost, koja je bila pravi fudbalski hit.

Naši izvori ističu da bi Mladost se fuzionisala sa Borcem, ukoliko Aranđić postane predsjednik šamačkog kluba.