Bivši Velež (da, bivši) bio je ponos one nekadašnje države. U njemu su igrali fudbaleri sva tri naroda, a navijači su bili opredjeljeni kao Jugosloveni.

Bilo nekada….

Danas, Velež je klasičan fašistički klub, koji na ružnim uspomenama za sve narode u BiH, pokušava stilizovati sebe kao žrtvu, i tako nadomjestiti ono što su izgubili još prije tri decenije. Međutim, plivajući u glibu sopstvenog neznanja, išli su desničarskom linijom, postavši pravo fašističko leglo!

Otkako se igra zajednička liga, nije bilo utakmice da u selu pored Mostara, čudnog i pogrdnog naziva “Vrapčići” nije bilo incidentnih situacija. Nažalost FSBiH pod uticajem nekih struktura, često je “novim veležovcima” gledao kroz prste, a tamo je bilo sve dozvoljeno. Još samo nije pala glava, a sve ostalo jeste! O uslovima na samom stadionu bolje i ne pričati. To što sada imaju nema veze sa onim prij 7-8 godina, kada se niti seoska utakmica ne bi mogla igrati, a pogotovo ne najveći razred bh fudbala. Gledali su im kroz prste i stvorili mutanta, i to FAŠISTIČKOG!

Jer danas sve što dolazi iz Veleža, obojeno je teškim nacionalizmom, uvijek su im krive ustaše i četnici, uvijek su urote, uvijek su oni “rođeni”…i tako već godinama. Zaboravili su današnje demokete kako je Pike Ćemalović šamarao sve po Vrapčićima, i službena lica, i goste, a kad ga poprijeko pogledaju i svoje!

Ovaj Velež nema nikakve podudarnosti sa “onim iz SFRJ”, osim po imenu, sve ostalo je maskarada umivenih fašista.

O izjavama, saopštenjima bolje i ne pričati, jer njima je sve dozvoljeno. Njihov strateg Feđa (svi normalni su Peđa), ima pravo komentarisati muziku na poluvremenu utakmice Borca, a ne igra njegov klub. Da li je on trener ili član žirija nekog muzičkog rijalitija, da ocjenjuje šta je to po ukusu “rođenih” ili ne. I tako je manje više u svemu, kad izgubi, krive su mu krive linije na terenu, još za svog kratkog i neuspješnog trenerskog puta (koji je već obilježen da nikada i neće ništa napraviti) nije se udostojio čestitati protivniku i reći bili ste bolji! Feđa, fudbal je samo igra….

Otvorite zvaničnu Fejsbuk stranicu kluba i uđite na komentare ispod bilo kojeg teksta. Dovoljno je da vam se zaledi krv u žilama, jer to samo poziva na klanje, osvete, Srebrenice, džihad, vjeru u Alaha….nigdje fudbalskog komentara, valjda danas samo takvi i navijaju za ovaj savremeni Velež iz Vrapćića.

A, iz tog fašističkog legla zamislite otišla je žalba UEFA na skandalozno suđenje u Banjaluci. Možete misliti, nadaju se u federalnim medijima, da će kazniti i Borac, Vicu Zeljkovića, Milorada Dodika,… Pozivaju se na Čeferina, a još ne znaju da on simpatiše u BiH dva kluba, Želju i Borac. Za Velež vjerovatno nikada nije niti čuo, jeste onaj stari, ovaj novi nije i dok je on na vrhu, budite sigurni, fašistički projekti poput ovog iz Vrapčića nikada neće proći.

To su davno shvatili s onu drugu stranu Mostara, još zimus u Banjaluci, što shvate prije i u Sarajevu, biće bolje svima, jer FAŠIZAM nikome nije donio dobro, pa neće ni onome što se kiti samo imenom, a sve drugo ostalo je u istoriji….