Maniri koji ”krase” Milu Kovačevića danas ”krasili” su ga i 2007. godine, ali trebalo je punih 12 godina da većina u Skupštini, Izvršnom odboru, tijelima/organima FS RS shvati da je za njega Statut, mrtvo slovo na papiru. Danas kada su u pitanju njegovi lični interesi dio Statuta koji svojstveno sebi iskrivljuje, za Kovačevića je ”sveto slovo.”

Vjerovala mu je i podržala Kovačevića, od prvog dana, prvog mandata, Skupštinska većina, u njegovim nestatutarnim, kako ih danas vidi, prijedlozima i donosila nestatutarne odluke o razrješenjima drugih. Danas, kada je u pitanju, na isti način kao razrješenje drugih doneseno na njegov prijedlog,  njegovo razrješenje, jedini je koji tvrdi, da bi to bilo nestatutarno.

Podsjetimo se događaja na vanrednoj Skupštini FS RS održanoj 2007. godine, sa jedinom tačkom Dnevnog reda imenovanje predsjednika FS RS umjesto iznenada preminulog dr Milana Jelića,

Vanredna Skupština je bila neophodna kako bi se do redovne izborne Skupštine FS RS, koja je održana nekoliko mjeseci kasnije, popunilo upražnjeno mjesto predsjednika FS RS te su delegati u skladu sa istim potrebama dobili Dnevni red.

Po zauizimanju mjesta između Prvog i Drugog podpredsjednika FS RS, i danas živih, Slobodana Tešića i Dubravka Prstojevića ”Mrve”, novizabrani Predsjednik Mile Kovačević se obratio delegatima Skupštine, i mimo Dnevnog reda stavio na glasanje lični prijedlog za razrješenje obojice podpredsjednika. Nekoliko delegata Skupštine,  i obojica podpredsjednika, su podsjetili Kovačevića, na nestatutarnost prijedloga uz obrazloženje da razrješenje podpredjednika nije na Dnevnom redu vanredne Skupštine. Kovačević je ostao dosljedan, ističući kao što čini danas, da je njegovo pravo kao Predsjednika iznad prava utvrđenih Statutom FS RS. Kovačević je ostao neumoljiv na vanrednoj Skupštini su, mimo dnevnog reda zazrješena oba podpredsjednika i umjesto njih imenovani Draško Ilić za Prvog i Milorad Sofrenić, za Drugog Podpredsjednika Skupštine FS RS.

Kovačević je osporio pravo dvojice sebi, statutarno  ravnopravnih, da budu razrješeni, pored činjenice da su živi i da nisu kršili Statut FS RS, danas je uporan u suprotnoj tvrdnji, da je nestatutarna namjera dvotrećinske Skupštinske većine da ga zbog kršenja Statuta razrješi dužnosti, obrazlažući da nije podnio ostavku, nije kažnjen na kaznu zatvora dužu od 3 mjeseca i da je kršenje Statuta FS RS vršio živ.

Skupština je prihvatila Kovačevićev prijedlog i te davne 2007. godine na njegov ”statutaran” prijedlog smjenila dvojicu podpredsjednika bez obzira što su i danas živi, što nisu bili kažnjavani, što nisu bili podnijeli ostavke i što nisu prekršili Statut FS RS.

Redale su se sjednice Skupština, Izvršnih odbora FS RS, Kovačević je predlagao, izabrana većina mu vjerovala i bespogovorno izglasavala njegove prijedloge.

Mile Kovačević je ostao isti od vajkada do danas, svi se, iako bezgrešni mjenjaju i mogu mjenjati ako on kaže, a on ne, manjinski je odlučio da je bezgrešan, i nadjačao dvotrećinske, natpolovične demokratske, statutarne i zakonske većine.

Sretna je okolnost što se širi istina da je u FS RS na sceni  tipični diktatorski režim, koji predugo traje da bi dočekao kraj mjeseca………

U narednom tekstu, ćemo o ”piru dvojice vampira,” uoči posljednje reprezentativne utakmice u Zenici….