Baš tako!

Liga koja po svom kvalitetu, klubovim, istoriji, infrastrukturi prevazilazi sve slične rangove, pa čak i one više, ove sezone postala je liga za potkusurivanje!

Nije tajna da Područna fudbalska liga Gradiška, već poodavno, godinama unazad, ne želi dati prvaka u viši rang takmičenja (izuzev 13 Skojevki), jer sve ekipe osjećaju se komotno baš u tom rangu takmičenja, i svoje lokalne derbije ne bi mijenjali za neizvjesnost regionalnog Zapada, u kojem je mnogo manje atraktivnih ekipa.

Pa, otuda, na vrhu prava gungula, kako izbjeći da budete prvi, odnosno šampioni. Već godinama isti scenario, a tako je i sada, Bratstvo Kozinci su “iznenada” isplivali u prvi plan, a Obradovac, Torpedo, Kozara Turjak….mudro ostaju u vrhu, ali svjesni svega da narušavaju regularnost. Svima je jasno da Obradovac više publike ima u dvomeču sa Omladincem iz Brestovčine, ili Torpedo sa Kozarom, nego što bi mogli privući dueli sa Slogom Rakelići, Budućnosti, Polet Krajišnikom, Plamenom….

Međutim, kako PFS Gradiška, ispod “Kajzerice” ima čak dvije lige, Gradsku lige Graadiške, i Međuopštinsku Laktaša, Prnjavora i Srpca, pa neko mora ispasti, prava drama odvija se u donjem dijelu tabele!

To je vidljivo već nekoliko sezona, a ništa bolja situacija nije ni sada. Ekipe iz vrha, gube kod fenjeraša, a fudbalski radnici već unaprijed znaju rezultate nekih utakmica. To se očekuje i u posljednja dva kola. Ne želeći da budemo “Baba Vanga”, pred takmičarcima PFS Gradiška je težak posao, kako spasiti regularnost, izabrati najbolje sudije, i da svi sačuvaju obraz! Jednostavno nemoguća misija, iako tako ne bi trebalo biti.

“Kajzerica” je uvijek bila više od igre, ali ova igra nikome ne ide u prilog, pa ni ekipama, koje su možda najveći krivci za sadašnje stanje……