Područna liga Gradiške, popularna “Kajzerica” prolazi najgore dane od svog postanka….Nakon što su ljetos ligu napustila dva kluba (Mladost Bajinci i Borac Šibovska), nova sezona krenula je sa velikim problemima. Nezadovoljstvo većine klubova je sve veće, a čini se da bi svakog dana moglo kulminirati novim istupanjima.

Još dva kluba razmišljaju o sličnom putu, a riječ je o Borcu iz Maglajana i Župi iz Milosavaca!

Simtomatično jeste da su oba kluba odlučila se na ovaj korak nakon svojih utakmica protiv Kalema iz Trebovljana, iza kojeg stoji Ilija Gigović, alfa i omega Opštinskog FS Gradiška, ali i čovjeka veoma uticajnog kada je u pitanju sudijski segment. O dešavanjima u prošlom kolu već smo pisali ……https://pravdabl.com//dodjite-u-trebovljane-ovdje-ni-mancester-nece-proci/, a sličan scenario se ponovio i u vikendu iza nas, kada su Kalemi slavili u Milosavcima (0:1), a ključna figura meča bio je arbitar Ljubiša Kuvalja iz Srpca, koji je prema riječima očevidaca masakrirao sastav Župe.

Naš izvor iz oba kluba potvrdio je da Uprave klubova iz maglajana i Milosavaca ozbiljno razmišljaju da bojkotuju takmičenje, a već na zimu da obavijeste takmičarske organe o istupanju iz lige i daljim koracima. Jedna od opcija jeste i traženje zahtjeva od PFS Banjaluka da se priključe tom području, ali za sada se neće ulaziti u takve priče, jer fudbalskoj Banjaluci slijede izbori.

U svakom slučaju sve više je nezadovoljnih klubova koji jasno traže smjenu rukovodstva PFS Gradiška, prije svih Miloša Brkića i Đorđa Starčevića, sa kojim ovo područje tone sve dublje.

Kao so na ranu došla je i vijest da se još jedan klub ugasio! Riječ je o FK Vilusi, članu Opštinske lige Gradiška, koji je osnovan davne 1960. godine, i do sada je egzistirao bez prestanka! Poslije 58 godina prestao je sa radom, a sve ljude koji vole najvažniju sporednu stvar na svijetu boli činjenica da se iz PFS Gradiška niko nije ni počešao za time…..

Od ljetos to je 6 klub sa prostora PFS Gradiška koji je prestao sa radom, a za sve to vrijeme nije sazvana niti sjednica Izvršnog odbora područja. Toliko je današnjem rukovodstvu stalo do klubova….Naš portal ima saznanja za još četiri kluba koji su na ivici gašenja, ili žele promjeniti matični savez, jer u tome vide jedini spas od diktature sadašnjeg rukovodstva.  Da li će to vidjeti u PFS Gradiška, ili će se egzodus nastaviti, vidjećemo vrlo brzo….