Saša Kajkut u dresu Krupe u Premijer ligi BiH, trese mreže! Ništa novo, tresao ih je i u dresu Borca, Čelika,….Ali prijateljstvo koje je stekao sa Markom Maksimovićem, nekadašnjim saigračem iz “crveno-plavog” dresa, danas trenerom BSK-a je neraskidivo.

Kao zalog tome došla je i potvrda sa “Čaira”. Kajkut je kompletnoj ekipi BSK-a poklonio sportsku opremu i lopte!

Trenirao sam tri mjeseca na “Čairama” prije nego što sam pronašao klub. BSK ima mladu ekipu, i želim im puno uspjeha. Siguran sam da će s Markom vratiti romantiku u Banjaluku – poručio je Saša Kajkut, dok je njegov jaran Marko Maksimović imao samo riječi hvale za svog pobratima:

Šta reći, nego jedno veliko hvala! Saša je veliki fudbaler i još veći čovjek, a to danas malo ko može. Sa Krupom mu ide sjajno, samo neka tako nastavi, a što se tiče BSK-a, ima oscilacija, ali sasvim normalno za ovaku mladu ekipu. Predstoji derbi sa Slobodom, gdje ćemo najbolje vidjeti gdje smo u ovom trenutku. Ja vjerujem korak bliže vrhu, a ovaj Kajkutov potez samo je dodatno još motivisao ekipu – poručio je Marko Maksimović.

Nekada saigrači, nekada rivali na terenu, danas Kajkut još uvijek profesionalac, dok Maksimović gradi trenersku karijeru. kažu jedan za drugog da će se prije ili opet spojiti. Svi bi volili da to bude u Borcu,…