Iz Veleža idu najčešće otrovne strelice na suđenje, pogotovo, ako je neka situacija bila u njihovu korist. “Rođeni” na sva zvona to šire na društvenim mrežama, ponekad im je sporan i neki aut na Gradskom stadionu u Banjaluci, samo što je za Borac, a ne za njih, ili nekom rivalu “crveno-plavih”.

Međutim, da nije baš sve tako pokazuje i posljednji susret regularnog dijela Premijer lige BiH, u kojem su Velež i Tuzla siti podijelili bodove (1:1), ali sada je jasno svima da su Tuzlaci i te kako oštećeni!

Naime, u prvom poluvremenu poništen je čist pogodak Karjaševića, koji je utrčao na odbijenu loptu i smjestio je iza leđa golmana Veleža. Na snimcima i fotografijama se jasno vidi da su čak dva igrača Veleža bili bliže zamišljenoj liniji, ali gol svakao nije priznat.

Inače, glavni sudija meča je bio Antonio Tomić iz Kreševa, a pomoćnik koji je signalizirao nedozvoljenu poziciju bio je Davor Maksimović iz Doboja, dok je drugi asistent bio Josip Čolić iz Kupresa, pa će biti interesantno vidjeti kakve će ocjeniti dobiti od kontrolora Gorana Paradžika iz Ljubuškog.