Svaki predsjednik bilo kojeg saveza jasno zna da treba svoj rad podrediti napretku u svim segmentima onim što rukovodi. Za FSRS to “sveto” pravilo ne važi, jer je patološki bolesnik i zaljubljenik u samog sebe od saveza napravio provincijsku prćiju! 

Poslije 12 godina rukovođenja satrven činjenicama, nekontrolisanom ambicijom, a biološkom starošću, zavisnošću inzulina, samo još on sam vjeruje da vrijedi, da zna i da ga vole! Dosadnim monolozima i retorikom, jezikom klišea, isprekidanim ritmom, kako da čeka prevodioca da i njemu samom prevede sopstvene riječi. Optužujući i kažnjavajući sve koji na bilo koji način žele da ukažu na greške, palančki predsjednik na kraju je optužio i sam sebe. Kako? 

Da li je za nesretnikovog vladanja u Premijer ligi BiH ispalo sve što nosi predznak SRPSKI – JESTE!

Da li se od tri aktuelna premijerligaša dva bore za opstanak, “koljući” se međusobom, a ti im šećeriš Banjcem i njegovim sudijskim prozvodima – NARAVNO!

Da li ti je danas Žeravica ispred Doboja, Novog Grada, Mrkonjić Grada, Višegrada, Šamca, Prnjavora, Trebinja, Sokoca, Brčkog……JESTE, ali neće uvijek! 

Da li je Jedinstvo veće od Kozare? SKORO, ali ne zadugo!

Da li si teatralno obećavao opstanak Borcu u Premijer ligi BiH, koji je za tvog mandata dva puta ispadao, a sve učinio da ga neostvare – DA!

Da li i danas obmanjuješ aktuelno rukovodstvo Borca obećavajući im na dugom štapu šećerlame, a u stvari gledaš samo svoj interes – DA, ali neće proći! 

Da li presuđeni kriminalci imaju tvoju najveću zaštitutu, i kao advokata, a još više kao fudbalskog radnika – IMAJU, ali neće uvijek.

Da li imamo reprezentaciju Republike Srpske! NE, ali biće….

 Odnose sa Fudbalskim savezom Srbije sveo si na protokolarni nivo, kao da je u pitanju FS Albanija? DA, ali biće bolji odmah po tvom odlasku. 

Da li si djelio priznanja FSRS da bi te kao mečku vodili u Brazil na Mundijal? DA, i vodio si još neke. 

Da li si srozao ugled FSRS unutar FSBiH? JESI, nepopravljivo, i trebaće godine da se dostigne nivo ravnopravnosti prije tebe. 

Nakon svega, da li je vrijeme da odeš? ODAVNO! 

Idiotska valadavina sa tvojim pečatom raznijela je ugled i vrijednost FSRS u paramparčad. Pametne se pokažanjavo, ostale (Sloga D, Drina HE, BSK, Rudar U, Jedinstvo Bč, Leotar, Sloboda NG….) pretvorio u drugoligaše i trećeligaše, sistem razorio u djeliće u kome klubovi jedva pulsiraju na aparatima sa kojih se ide samo u SMRT! 

Tvoje rukovođenje, ponašanje, izbor saradnika, pohlepa, i na kraju neznanje djeluju kao čopor gladnih pasa koji su upali u mesnicu, kao provalnici u supermarketu, kao bolest u organizmu….Taj idiot podržan od grupe gorih još od njega razorio je institucije, rastegao zakone, deformisao pravo…..

Vidljiv napor u obraćanju da ostavi utisak pametnog sprečava ga u toj pleminitoj namjeri. Ambicija da bude duhovit “survala” se do nivoa jadnog i smiješnog, potvrđujući se kao vlasnik prvorazrednog temperamenta i drugorazrednog intelekta. Nije naš junak samo obična neznalica, kompleksaš i cinik. On je serijski ubica svetinje (FSRS) kojom rukovodi! U trenucima kada fudbal u Srpskoj preživljava najteže dane, nismo rekli ništa što ne misli svaki ljubitelj fudbala na ovim prostorima. Nažalost, onaj koji je najodgovorniji, neće da vidi ono što svi vide! 

Za sve zlo koje si donio svojim rukovođenjem, kaznama, ucjenama, lažima i obmanama, za funkciju predsjednika nije dovoljno imati šaku kriminalaca, kancelariju i besplatan ručak, već znanje, karakter, talenat…. i još mnogo, mnogo toga što ti nikada nisi imao. Pa i visinu, da nekad pogledaš stvari odozgo….

Ako nekada dođete do dresa, kopački Barselone, to ne znači da ste MESI! To se dokazuje i pokazuje na terenu, a VI to niste uspjeli. 

Zbogom s milim Bogom……