Višegodišnja besparica kojom je opterećen fudbalski klub Gomionica iz Bronzanog Majdana je vidljiva na svakom koraku. Nekada uspješnom drugoligašu nije pomogla tolerancija koju su prema njemu gajili savezi u drugoj, regionalnoj a posebno matični u područnoj ligi. Dugovi se ovom klubu godinama opraštaju ali i rastu.

Klub je na utakmici 18. kola u Potkozarju igrao sa 10 igrača, a po završetku utakmice je utvrđeno da su na sportske legitimacije igrača Dejana Todorovića  i Dalibora Todorovića  nastupali igrači Dejan Kajkut  i Srđan Kajkut.

Neš saradnik iz Potkozarja tvrdi da je klupa gostujuće ekipe bila prazna. Domaćini su po završetku utakmice zbijali šale na broj gostujućih igrača tvrdnjama da su gosti ipak u terenu imali dvanaest igrača, zahvaljujući, kako tvrde, što su se saosjećanjima fudbalske javnosti prema klubu koji je pred gašenjem, pridružila dvojica fudbalera domaćina, u 72. i 83. minutu kada su pogodili vlastitu mrežu, za 3:3 i konačnih, velikih  4:4.

FK Gomionica je po ko zna koji put ostao bez nekoliko članova uprave, kojima su izrečene pravosnažne vremenske kazne zabrane obavljanja svih dužnosti u fudbalu zbog nasilja koja su vršili nad službenim licima.

U ponovljenom nasilju članova uprave nad službenim licima u Bonzanom Majdanu je prekinuta prvenstvena utakmica a klubu izrečena mjera zabrane iganja 5 utakmica.

Prema neprovjerenim informacijama, Apelaciona komisija PFS Banja Luka je rješavajući žalbu FK Gomionica utvrdila, da je kazna adekvatna učinjenim prekršajima, da je ostvaren cilj kažnjavanja sa do sada odigrane 3 utakmice u Banja Luci.

Na osnovu ovih činjenica postoje uslovi da Apelaciona komisija smanji kaznu na 3 utakmice zabrane igranja na vlastitom terenu i da se vrati na domaćinstvo.

Na pitanje zašto disciplinski organi u ovakvim slučajevima, umjesto ovakvih kazni klubovima ne izriču kazne smjene rukovodstva, odgovoreno nam je da u praksi to nije moguće, nasilnike štiti član 117 stav 3 Disciplinskog pavilnika prema kome je FS RS sebi uzeo neodrživo pravo da oslobađa najbrutalnije nasilnike što se u praksi događalo.

Uvjerite se i sami član 117 stav 3  zaista potvrđuje sumnje da je Mile Kovačević posljednjom promjenom Disciplinskog pravilnika postao Kralj i pokrovitelj pravnog nasilja u fudbalu :

(3)Izuzetno od prethodnog stava Izvršni odbor FS RS, nadležan je, da odlučuje o svim molbama za vanredno ublažavanje kazni podnosilaca bez obzira koji je disciplinski organ članice Fudbalskog saveza Republike Srpske (PFS,OFS,klub) donio pravosnažnu disciplinsku odluku, pod uslovom, da se radi o pravosnažnim disciplinskim kaznama vremenskog trajanja, kao i kumulativno izrečenim kaznama uz izrečenu kaznu vremenskog trajanja.

Nakon utakmice u Potkozzarju, predstavnik kluba domaćina je izrazio sumnju da igrači gostujuće ekipe Todorović Jovan i Todorović Dalibor nisu lica koja su učestvovala u utakmici, odnosno da su pod njihovim imenima igrala druga lica.

-Nakon utakmice pozvao sam navedene igrače da izvršimo identifikaciju pomoću ličnih karata nakon čega sam utvrdio da se radi o licima Kajkut Dejan i Kajkut Srđan. Napisao  sam izjavu u prisustvu navedenih lica, kapitena gostujuće ekipe, predstavnika kluba domaćina i glavnog sudije koju su svi svojeručno potpisali i koju ću dostaviti u PFS Banjaluka. Sportske legitimacije igrača gostujuće ekipe(sem Todorović Dalibor) nemaju pečat PFS Banjaluka u rubrici članarina za 2018 godinu.