Prvoligaš Borac iz Kozarske Dubice diskvalifikovan je iz takmičenja juniora i kadeta u Omladinskoj ligi FSRS. Odluku je potvrdila i Disciplinska komisija, kao i Apelaciona, što znači da su dubički omladinci brisani iz sistema takmičenja!

Nakon što je odluku verifikovao Komesar za takmičenja Omladinskih liga FSRS Vitomir Misimović, a na osnovu nje, shodno Pravilniku m:tel Prve lige Republike Srpske, u kojem jasno stoji da seniorski tim mora biti kažnjen oduzimanjem šest do 12 bodova ukoliko ne posjeduje omladinske selekcije, Takmičarska komsija FSRS pokrenula je postupak protiv FK Borac iz Kozarske Dubice, i vrlo brzo se očekuje i prvostepena presuda, a onda u slučaju žalbe i ona završna Apelaciona.

To znači da ukoliko se bude poštovao Pravilnik FSRS, Dubički Borac gotovo je siguran putnik u niži rang takmičenja, jer i sada se nalaze na 14. poziciji sa 18 bodova, i ukoliko budu kažnjeni, vrlo teško će dohvatiti poziciju koja garantuje opstanak, pogotovo ako iz Premijer lige BiH, ispadnu dva kluba iz Republike Srpske.