Sigurno najkvalitetnije pojačanje Borca u ljetnom prelaznom roku, iskusni štoper Marko Jovanović, svoje i više nego kvalitetne igre u “crveno-plavom” dresu krunisao je golom na utakmici protiv Veleža, u pobjedi svog tima od 3:1.

Rijetko koga je banjalučka publika tako brzo prihvatila kao nekadašnjeg prvotimca Partizana, a on im uzvraća odličnim igrama i krajnje profesionalnim odnosom prema obavezama u klubu za koji nastupa.

U moru igrača koji su prodefilovali Gradskim stadionom u posljednjih desetak godina, Jovanović djeluje kao osvježenje, pa nisu čudni aplauzi koje redovno dobija za svaku svoju intervenciju u odbrani, ali i “izlet” u fazi napada. A koliko mu je pogodak značio, moglo se vidjeti po načinu na koji ga je, zajedno sa saigračima, proslavio ispod zapadne tribine.

– Svakako da sam srećan i zadovoljan nakon postignutog pogotka, ali je meni ipak najbitnije da smo pobedili i da se, nakon tri utakmice bez trijumfa, vraćamo na stari kolosek. Važan mi je ovaj gol i zbog toga što sam ga postigao kod rezultata 1:1 pa nas je on sve zajedno podigao i odveo do konačnog trijumfa – rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, pobjeda nad Veležom mnogo znači za cijelu ekipu, jer su tri nova boda silno podigla samopouzdanje uoči nastavka prvenstva.

– Kada igraš u Borcu očekivanja su velika, pogotovo sada kada je situacija u klubu stabilna i bolja nego u nekim prethodnim godinama. Mi smo na startu prvenstva igrali “toplo-hladno”, u nekim situacijama nismo imali ni sreće, pa nam se sada malo vratilo. Sigurno je da će nam ova pobeda puno značiti, jer džaba je ako dobro igraš ako nemaš rezultata. Jer, rezultat pravi atmosferu i u klubu i van njega, među navijačima – tvrdi Jovanović.

Iskusni fudbaler oduševljen je Banjalukom, ali klubom, i kaže da samo nedostaju nešto bolji rezultati da bi kompletan utisak dobio najvišu ocjenu.

– Moram biti iskren i reći da uživam. Mnogo mi je lepo, lep grad, fini i normalni ljudi, gostoljubivi. Čuo sam ja i pre o Banjaluci dosta lepih stvari, a sada sam se u to i uverio. Što se tiče Borca, došli smo iz nižeg ranga i negde sam i sam znao da će biti malo turbulencije i mislim da nije bilo realno da od samog početka sve bude na vrhunskom nivou. Osim toga, stiglo je i dosta novih igrača, novi je i trener i sve je to trebalo uklopiti. Što se mene lično tiče, ovde mi sjajno, baš kao i mojoj porodici, koja se divno provede svaki put kada dođu da me obiđu. Uživam, i uz dobre rezultate biće još bolje. Mislim da klub ima dobru perspektivu za igrače, da možemo da napravimo neke dobre stvari, samo treba malo vremena i strpljenja – kategoričan je Jovanović.

Svakako da njegove dobre partije u dresu Borca nisu prošle nezapaženo, pa je već sada nekoliko klubova pokušalo da stupi u kontakt sa njim. Međutim, Marko trenutno ne razmišlja o selidbi.

– Ima nekih poziva, nemam šta da krijem, ali ja na to i ne obraćam pažnju. Imam ugovor sa Borcem do juna naredne godine i ne želim sada da se bavim bilo kakvim kalkulacijama. Koncentrisan sam isključivo na Borac, lepo mi je ovde, želim da igram što bolje i nastavim sa dobrim partijama, pa ćemo na leto videti šta i kako će biti. Ko zna, možda odem, a možda i produžim saradnju sa Borcem – poručio je Jovanović.

Malo je nedostajalo da Jovanović prošlog ljeta po treći put obuče dres Partizana, ali je na kraju ipak završio na Gradskom stadionu.

– Tačno je da sam imao kontakt sa ljudima iz Partizana koji su se interesovali za moju situaciju. Oni su čekali transfer Svetozara Markovića da vide da li im je potreban štoper, a meni je u međuvremenu stigla ponuda iz Borca. Partizan je u tom momentu još bio na čekanju, Marković je tek kasnije završio u Olimpijakosu i sve je ostalo na tome. Onda sam se ja dogovorio sa Borcem, jer nisam želeo više da čekam i nisam pogrešio – pojasnio je Jovanović.

“Glas Srpske”