Marko Jovanović neće u proljećnom dijelu sezone nositi dres Borca! Došlo je do sporazumnog raskida Ugovora, a u svom emotivnom obraćanju Jovanović se zahvalio svima koji su mu u protekle dvije i po godine bili na ruci u Borcu i Banjaluci.

Nažalost, došao je taj trenutak! Iskren da budem, mnogo sam razmišljao u posljednje vrijeme, i odlučio sam da je ovo najbolji trenutak da se rastanemo. Razlozi su privatni. Iznio sam taj predlog klubu, i sporazumno smo se razošli. Za dvije i po godine doživio sam mnogo toga lijepoga, reći ću sigurno uz Partizan, najljepši dio moje karijere

Hvala bivšem predsjedniku Vici Zeljkovići, koji me je doveo u klub, kao i njegovom bratu Bogoljubu. Ma svima, od ekonoma do čistačice, svim trenerima, medicinskom timu…., na lijepim stvarima. Uspjeli smo da zajedničkim snagama sa navijačima da klub izdignemo u jedan respektabilan klub. Pratiću Borac, navijati, dolaziti u Banjaluku. Život ide dalje, hvala još jednom svima – poručio je Marko Jovanović, dojučerašnji defanzivac banjalučkog premijerligaša.

Jovanović je za Borac odigrao 59 mečeva i postigao tri gola,