Na pripremama U-16 ženske reprezentacije  BiH u zeničkom Trening kampu nalazi se napadačica bijeljinskog Radnika Jovana Stevanović.

Radnik Bumerang je prvoplasirani tim Premijer ženske lige za kadetkinje, a talentovana Stevanović je drugi strijelac tog takmičenja sa 25 postignutih golova, tri manje od klupske kolegice Sofije Krajšumović.

Iako sa oštećenjem sluha, Jovana se veoma uspješno bavi sportom, a nakon dobrih igara u prvenstvu sada je dobila poziv i na kamp „U-16“ ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

-Veoma mi je drago što sam u reprezentaciji i lijepo mi je ovdje. Kroz fudbal sam upoznala mnogo prijatelja i to je veliko bogatstvo za mene. Moji roditelji, kao i društvo u okruženju su takođe zadovoljni mojim radom i uspjehom. Sve me to čini jako srećnom – kaže Stevanović.

Jovana kaže da je oduvijek bila zainteresovana za fudbal:

-Počela sam da treniram prije četiri godine. Uvijek mi je bila želja da budem u ovom sportu i za sada mi ide dobro. Nadam se da ću nastaviti ovim putem.

U Trening centru je održan i čas znakovnog jezika, a Jovana Stevanović ističe da su se igračice potrudile da steknu nove vještine:

-Super je što je održan ovaj čas. Moje drugarice iz reprezentacije su naučile razne stvari i pokušavaju na neki način da mi se prilagode. Ja sam takođe nadogradila svoje znanje znakovnog jezika, a bilo je i zabavno na času.