Kontraverzni Radoslav Kapor se propisno obrukao i u ulozi Komesara za određivanje sudija Druge lige FS RS Istok. Kapor je prihvatio ”preporuke iz vrha” i za kontrolora suđenja na  utakmici 15. kola u Višegradu između Drine HE i Glasinca Sokolac (1:4), odredio sokočanina Draženka Vukojičića. Jasno je svima da kontrolor u saveznim rangovima ne smije da bude iz mjesta iz kojeg igraju ekipe, što ovaj put to nije ispoštovano.

Kapor je na ovaj način obezbjedio sigurne ocjene sudijskoj trojci, od kojih su sudija i prvi pomoćnik, trebinjci članovi prvog privatizovanog Samostalnog udruženja fudbalskih sudija Trebinje.

Kako drugačije nazvati udruženje koje je Kapor, poslije sudske registracije  odbio učlaniti u Područni fudbalski savez Trebinje, preko koga sudijske organizacije postaju jedan od sedam konstituenata Fudbalskog saveza Republike Srpske.

On je registrovao Udruženje fudbalskih sudija Trebinje koje nije u članstvu PFS, FS RS ni FS BiH.

Trebinjske sudije su do konstituisanja i sudske registracije Udruženja sudija i instruktora suđenja bilo kolektivni član FS RS preko Komisije za sudije i suđenje.

Kapor je ne učlanjivanjem Udruženja sudija i kontrolora suđenja u PFS Trebinje, onemogućio legitimno angažovanje članova ovog Udruženja na utakmicama svih nivoa.

Upitna je regularnost prvenstveni utakmica svih nivoa na kojima su sudili sudije ili bilo kontrolori suđenja članovi praktično Samostalnog udruženja sudija i instruktora Trebinje.

Kontraverzni Kapor, osim Potvrde da je položio ispit za saveznog sudiju, za koju mnogi tvrde da je falsifikovana,  a što potvrđuje i dosadašnji tok pokrenute istrage, nema niti jedan dokaz o položenim sudijskim ispitima od pripravničkog do republičkog, a nelegalan je i praktični dio ispita za saveznog sudiju. Delegat na obje kontrolne prvenstvene fudbalske utakmice na kojima je Kapor polagao praktični dio ispita je bio isti, Slaviša Terzić, što je nedopustivo. Prema tvrdnji Terzića, i drugih svjedoka prisutnih na dvije utakmice, niko drugi niti je bio niti ispunio obavezu potpisivanja  Zapisnik po okončanju utakmica niti njima prisustvovao osim delegata Terzić Slaviše. Ostali dio posla oko Kaporovog praktičnog ”polaganja” je odrađen daleko od fudbalskih terena, na kojimsa su igrane utakmice, u Kancelariji FS RS gdje se godinama kriju dokazi o krivičnim djelima oko statusa Radoslava Kapora. Kapor nije jedini visoko pozicionirani član sudijske organizacije čiju dokumentaciju kriju u Kabinetu FS RS u Banjoj Luci, jer su status u sudijskoj organizaciji stekli i zadržali falsifikovanjima i drugim nezakonitim radnjama i postupcima upravo uz pomoć najvišeg i najodgovornijeg funkcionera, donedavno zaposlenog u Kabinetu FS RS.