Fudbaleri Laminaca u meču 5. kola Područne lige Gradiška na svom terenu ostvarili su minimalnu pobjedu od 1:0 nad ekipom Kalema iz Trebovljana.

Utakmica je bila “tvrda”, prava takmičarska i bez mnogo šansi. Igrao se 24. minut kada je Stefan Gajić pobjegao obrani domaćeg tima, ali je otišao previše u stranu i njegov šut je bio neprecizan.

Jedini gol na utakmici viđen je u 34. minutu. Vedran Bilić je ubacio loptu iz kornera, koja je stigla do Vlade Savkovića na drugoj stativi, on je vraća na petarac, da bi tamo loptu sačekao Saša Dejanović koji je glavom zatresao mrežu za 1:0.

Gosti su imali dobru šansu u 62. minutu, kada je Milenko Devušić je ubacio, Danijel Đurić glavom dobro šutirao, ali golman Radovan Marjanović sjajnom reakcijom spasio svoj gol.

Mogli su Kalemi do izjednačenja u 83. minutu, kada je Gajić nanizao nekoliko igrača, nakon čega je dobro šutirao, ali je stativa spasila domaće.

OFK LAMINCI – KALEMI 1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0 Saša Dejanović (34). Stadion: FK Laminici. Gledalaca: 80. Sudija: Radenko Topalović (Glamočani). Pomoćnici: Nevena Petrić  i Milan Mirjanić (oboje iz Gradiške). Delegat: Mario Milijašević.  Žuti kartoni: Dejanović, Bilić, Stupar, Pejanić, Crnomarkovic (Laminici), Višekruna, Đurić, Kokanović, Krstić (Kalemi).

Laminici: Marjanović, Batos, Crnomarković, Bilić, Stupar (od 90. Belenzada), Đukić, Maletić, Gojković, Dejanović (od 83. Drinić), Pejanić, Savković.

Kalemi: Maričić, Krstić (od 67.Galić), Višekruna, Damjanić, Švraka, Grabovica (od 67. Tovilović), Đurić, Gajić, Novaković, Devušić, Kokanović. 

G. Popović