Kada je ljetos stigao u paketu sa nekoliko pojačanja, nekako nije bio u prvom planu. Ni igre na samom početku sezone nisu ulijevale pretjerano povjerenje, ali kako je šampionat odmicao, pretvorio se u jednu od glavnih poluga Krupe. Stameni bek Irfan Jašarević, koji je ljetos stigao iz Travnika, za kratko vrijeme je postao jedan od oslonaca premijerligaša o kojem se priča od Trebinja do Novog Grada, od Orašja do Neuma.  Iako je tek napunio 20 godina, igra kao da na leđima ima tri kuke. Fudbalski svijet je pred njim.

Počeo sam trenirati fudbal s pet godina u rodnom Vitezu, i tu sam sve do‚ 18-e godine kada prelazim u Travnik. Dvije godine ostajem na “Piroti i ljetos se selim u Krupu. Nije fraza, ali mislim da sam napravio pun pogodak kada sam stigao ovdje. Mala sredina, ali sve funkcioniše perfektno, nema opterećenja, sve na dogovor i ako možemo, nikada moraš. Ovo što sada pričam uglavnom “utuši” mlade igrače, od kojih se traži da rješavaju utakmice. Zato mislim da je Krupa u ovom trenutku idealna sredina kako za mene, tako i za svakog mladog igrača – ističe Jašarević .

Na proljeće slijedi borba za prvih šest pozicija koje vode u Ligu za Prvaka. Jašarević je ubjeđen da je to dohvatljiv cilj.

Mišljenja sam da smo već napravili dobar posao i ako nastavimo sa ovakvim igrama plasman među prvih  šest neće izostati. Odlično sam se uklopio u novu sredinu kako privatno tako i na terenu.  Sigurno da laskaju pohvale za moju igru iako uvijek može još bolje. Krupa kao klub je ove sezone po pisanju medija svakako hit Lige i mi prihvatamo taj epitet jer iza njega stoji mnogo dobrih stvari.  Ljudi koji vode klub su se od prvog dana pobrinuli da sve bude na najvišem mogućem nivou.Odlično vođen Klub od strane Uprave i Stručnog štaba koji je poredao ekipu na pravi način, što je jedini razlog ovog uspijeha. I mene kod kuće pitaju i interesuju se, kako tako mala sredina perfektno funkcioniše  – napominje Irfan Jašarević.

Kada smo ga upitali koju utakmicu pamti kao iz topa je odgovorio:

– Protiv Slobode kada smo slavili 3:0. Tu nije važan pojedinac, već kolektiv, a mi smo tu utakmicu odigrali perfektno. Taj meč treba da nam bude potokaz kako se može igrati sa velikima   zaključio je Irfan Jašarević, jedan iz plejade Krupinih vunderkina.

Igra dobro, ali od njega se tek očekuje da zablista punim sjajem, jer oni koji ga prate ističu da je u njemu neviđen talenat, snaga, koji su utkani u rad. Mnogo toga vidjećemo već na proljeće,…