Fubalski klub Tekstilac iz Dervente predstavio je novog šefa struke Igora Jankovića, koji će na klupi dervenstkog prvoligaša zamjeniti Marka Stojića.

Janković je prije klupe popularnih ‘krojača’ predvodio Kozaru iz Gradiške, Borac iz Banja Luke, bio je i pomoćnik Mehmedu Baždareviću tokom njegovog selektorskog mandata na klupi BiH, a trenutno je angažovan i kao selektor U-15 selekcije Republike Srpske.

-Moram reći da svaki trener ima želju da radi u jednom orgnizovanom klubu, a Tekstilac  to zasigurno jeste. Vrlo brzo smo postigli dogovor oko saradnje, te mislim da sve što želi ovaj klub da uradi, od infrastrukture i drugih segmenata, treba da slijede svi klubovi u RS – istakao je Janković.

Osvrnuo se i novi šef struke na ekipu koja ga čeka, dodajući da je cilj afirmacija mlađih igrača, ali istovremeno i plasman među prvih šest.

-Tekstilac ima jednu izuzetno iskusnu ekipu, koja dosta dobro poznaje ovu ligu i smatram da zajedničkim snagama možemo napraviti jedan iskorak. U narednom periodu u stručnom štabu sa mnom će raditi Dejan Plisnić, koji će mi sigurno dosta pomoći u mom radu, jer poznaje sve igrače i već dug niz godina je u klubu – rekao je novi trener derventskog prvoligaša.

Zadvoljstvo sa novim trenerom izrazio je predsjednik Tekstilca Bojko Gatarić, dodajući kako je klub počastvovan da jedan tako mlad i uspješan trener bude na kormilu kluba sa Ukrine.

-Drago mi je da smo brzo došli do rješenja, te da smo zaista olako postigli dogovor sa gospodinom Jankovićem. Vjerujemo u novog trenera i nadam se da ćemo sa njim stići do našeg cilja, a to je plasman među prvih šest, tačnije Liga za prvaka – istakao je Gatarić.

Dodajući, kako će uz Igora pokušati i unaprijediti sve selekcije kluba.

-Ovim putem želim da se zahvalim i sada već bivšem sturčnom štabu, te im želim puno sreće u daljoj karijeri – rekao je Gatarić.

Portparol derventskog prvoligaša Slobodan Živanić, podsjetio je da je počela izgradnja terena sa vještačkom podlogom u vrijednosti od 450 hiljada KM, dodajući da se i dalje može podržati taj projekat.

-Ovim putem pozvao bih sve one koji su kupili kvadrat terena u kampanji „Kvadrat za budućnost“, da izvrše uplate na odgovarajući račun, te one koji nisu ranije podržali ovu kampanju da to mogu sada uraditi kod ovlaštenih ljudi u klubu. Podsjećam da je kvadrat terena, tačnije vaučer koštao 50 KM –rekao je Živanić.

Osvrnuo se on i na podatak, da je u toku prodaja i sezonskih ulaznica po cijeni od 30 KM.

Tekstilac će premijeru sa novim trenerom imati u subotu na Gradskom stadionu u Derventi, kada će u 4. kolu dočekati Podrinje iz Janje.