Vrijedni Jankovići iz Modriče zahvaljujući pčelarstvu, razbijaju predrasude o višečlanim porodicama na našim prostorima. Ubiru slatke plodove svoga rada i kako kažu dobro im je i sretni su I zadovoljni. Domaćin Mirko i  supruga Rada i njihovo šestoro djece, Dražen, Danijela, Marina, Luka, Damjan i Milijana žive od onog što proizvedu na svom imanju.

Mnogo je sreće u ovoj porodici , kažu da su jedna sretna košnica, veseli, dobro organizovani  i puni međusobne  ljubavi. Kažu da imaju sve, jer imaju jedni druge. Oni smatraju da je najveća sreća biti zdrav, a da se ono najosnovnije što je potrebno za život, uz trud uvijek može obezbijediti.

U ovom vremenu u kojem živimo čovjek bi trebalo da bude zadovoljan ako ima one najosnovnije potrepštine. Iako bi država trebalo da povede više računa o višečlanim porodicama, i mi sami se moramo više truditi, a manje kukati. U Dugom Polju kod Modriče imamo oko 120 košnica. Pravimo pčelinje proizvode, a bavimo se i proizvodnjom ljekovitog bilja i kupinovog vina. To je zahtjevan, ali divan i umirujući posao u kojem svi uživamo. Čak i naša djeca imaju svoje košnice o kojima brinu –kaže Mirko.

Porodica Janković  pored meda proizvodi  polen, vosak, matičnu mliječ, propolis, razne vrste smjesa sa medom, polenom i ljekovitim biljem, čajeve za razna obolenja, biljne kapi, kreme za kožne bolesti, sapune, balzame za usne, rakije medovaču, orahovaču, klekovaču, vino od kupina, i ribizle, te jabukovo sirće.

Ovaj vrijedni domaćin naglašava da oni u budućnosti namjeravaju proširiti  posao. Za sada sve teče prema planu. Najstariji sin Dražen postao je profesor biologije, a drugorođena Danijela je apsolvent  na farmaciji.Ostalih četvoro djece su osnovci, i kako kažu svi dobri đaci a i oni, će kada dođe vrijeme da studiraju, upisati škole i fakultete koji će pomoći porodičnom biznisu.

Evo ja vam kažem tamo gdje ima sloge i ljubavi sve se može. Kad se dovoljno želi i u  to uloži dovoljno truda i kad u kući vlada ljubav, mir i harmonija, nema toga što je  neizvodljivo i nedostupno. Samo se  treba što više posvetiti svojoj  porodici i povećati natalitet, jer je to osnovni uslov da narod opstane – kaže Mirko koji ponosno pokazuje plodove rada  svoje vičečlane porodice.

Vidosav Đurđević