Sporazumnim raskidom Ugovora Igor Janković od danas više nije u FK Borac! Ovaj mladi stručnjak na Gradski stadion stigao je još prošlog ljeta, gdje je bio prvo Šef Omladinske škole, potom v.d. trener nakon odlaska Kize Milinkovića, a onda od zimske pauze i prvi trener. Ekipu je napustio nakon remija sa Čelikom (0:0) u prvom kolu “Lige za Opstanak”, ni tada, a ni sada nije želio iznositi prljav veš iz kluba, ili svlačionice gdje je “gazdovao”.

-Borcu zaista želim sve najbolje. Ovaj klub zaslužuje mnogo, mnogo više u svakom segementu. Bez obzira na sve okolnosti, situaciju u kojoj sam bio, ovaj period pamtiću po tome da sam bio jedan od vojnika Borca. Ni veći, ni manji od drugih, ali zaista bila mi je čast što sam nosio njegov dres i trenerku. Sporazumnim raskidom Ugovora neću tražiti ni jednu jedinu marku, koju klub duguje prema meni, a radi se o dugovanjima iz prošle i ove godine. Za nekoga to nisu veliki novci, za nekoga jesu, ali neka i ovaj moj čin bude jedna vrsta pomoći klubu kojem želim najbolje – poručio je za naš portal Igor Janković.

Na pitanje, o koliko se iznosu radi, Janković nije želio razgovarati o tome.

-Zar je to uopšte važno. Živjećemo svi i sa tim i bez toga novca. Moja odluka da ne potražujem ništa od Borca zasnovano je samo na tome da klubu pomognem.

Iako cifra nije objelodanjena, jasno je da riječ o iznosu koji iza sebe ima četiri nule…..

-U međuvremenu bilo je ponuda, jednog premijerligaša, i dva prvoligaša iz Federacije BiH. Nisam se upuštao u takve rizike, čekam letnju pauzu, sigurno će se naći posla i za mene – karatko je prokomentarisao buduće angažmane Igor Janković.

I tako, sa jedne strane imamo trenera kojeg su prozivali da nije “borčevac”, koji je klubu oprostio sva dugovanja, i one “borčevce” s druge strane koji su “crveno-plavi” vojnici do poslednje marke, po nekoliko puta u redu za naplatu.

Naopako, j…ga, kako god da okreneš…..