Poslije 50 godina Partizan je gostovao u Prijedoru, i nakon dva dana za Beograd “crno-bijela” ekspedicija vraća se puna utisaka iz Potkozarja!

To nam je potvrdio i predsjednik Udruženja “Grobari” Prijedor Stojan Janjetović, koji je bio i glavni organizator ovog susreta.

-Postavili smo zadatak Partizanu! Prevazišli smo i njihova, ali i svoja očekivanja. Sve je bilo za čistu 10. Ako bih tražio dlaku u jajaetu, to je onda sastav Partizana, mislim da je i njima sada žao što u Prijedor nije stiglo nekoliko prvotimaca, ali opet sa druge strane, siguran sam da ćemo za koju godinu pričati, kako je taj i taj mali igrao protiv nas….- ističe Janjetović.

A protokol je bio gotovo pa profesionalan, na kojem bi pozavidjeli i mnogo veći klubovi.

A utakmica pred gotovo punim stadionom, više od 4.000 gledalaca.

– “Crno – bijelo” veče je bila najposjećenija od 22 grada gdje ih je radio Partizan. Još im je zapjevao i veliki partizanovac Halid Muslimović, pa je atmosfera zaista bila odlična. U danu dolaska imali su višečasovnu posjetu Nacionalnom parku Kozara, istorijski čas, a veliku zahvalnost dugujemo direktoru ove ustanove Božidaru Nikoletiću. I sa Mrakovice u Prijedor Partizanovci su došli impresionirani – naglasio je Janjetović.

– Kažu da je posljednji put ovako bilo 2010. godine u utakmici sa Sarajevom. Eto koliko Prijedor čeka dobar ambijent. Meču su prisustvovala i tri igrača Rudara, koji su nastupili te davne 1972. godine, Žare Mandić, Slobodan Ličina i Simo Damjanović, kojima su uručeni i simbolični pokloni – rekao je Janjetović i za kraj poručio:

– Dogovorena je poslovno -tehnička saradnja, i to bi trebala biti najveća dobit iz ovih susreta. Ponosni smo što je sve ispalo ovako, jer za Partizan se ne navija, Partizan se voli! – poznatom krilaticm “crno-bijelih” završio je priču Stojan Janjetović.

Svi su ubjeđeni da se više neće morati čekati pola vijeka da Partizan gostuje u gradu na Sani…..