Fudbaleri Krupe poraženo si od Sarajeva, ali nisu nadigrani. Najbolji igrač “bordo” tima bio je Edin Jakupović, arbitar iz Bihaća. Od prvog minuta navlačio je vodu na mlin gostiju iz Sarajeva, a kulminacija je stigla u 70. minutu kada očigledan prekršaj Balića nije sankcionisao kao javnu opomenu, što bi bila druga, pa bi Krupa 20-ak minuta igrala sa igračem više. Umjesto puta u svlačionicu vidjeli smo tragikomičnu situaciju, jer je Balić legao na travu, izvršena je izmjena, Janjuš ga je odmah povukao iz igre. Jakupović je dosudio prekršaj za domaćina a umjesto Baliću žuti karton je dodijelio fudbaleru domaćeg tima, skandalozno.  I kod pogotka Ahmetovića u 70. minutu, prethodio je prekršaj Ivetića, ali Jakupović to nije vidio, ili nije želio da vidi. U svim ostalim elementima igre Krupa je bila ravnopravan rival, pa čak i bolji od “bordo” tima, ali protiv ljudi u crnom teško je igrati.

U 16. minutu  brz kontranapad Krupe, u prodoru je bio Jašarević, po mišljenju svih na stadionu izuzev arbitra Jakupovića zaustavljen je prekršajem. Salve zvižduka za ovu odluku sudije iz Bihaća.

Igrao se 24. minut, kada je  Saša Kajkut uputio bombu sa 25 metara, ali po sredini gola, Pavlović je boksuje.

U 32. minutu velika prilika za goste, Ahmetović je krenuo sam prema Kutiću, koji pravovremno izlazi, skraćuje ugao i brani udarac napadača Sarajeva.

Samo minut kasnije Mijić centrira oštro po zemlji, Redžić za djelić sekunde je  zakasnio. Da je dohvatio loptu, to bi bio sigurno gol za Krupu.

U nastavku susreta igralo se uglavnom između dva šesnaesterca. Ahmetović je pogodio u 78. minutu, udarcem glavom. Ipak ovaj duel, koji je trebao biti praznik fudbala u Krupi na Vrbasu preotako je u znaku onoga koga smo najmanje  željeli da spominjemo, sudije Jakupovića.

KRUPA – SARAJEVO 0:1 (0:0)

Strijelac: 0:1 Ahmetović (78). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 1.500. Sudija: Edin Jakupović (Bihać) 5. Pomoćnici: Elvis Prošić (Cazin) i Radislav Kačavenda (Gradiška). Delegat: Krunislav Džijan (Orašje). Žuti kartoni: Redžić, Milutinović, Vukotić, Sadiković (Krupa), Balić, (Sarajevo). Crvni karton: Perica Ivetić (Sarajevo) u 82. minutu.

Krupa: Kutić 7, Redžić 6,5 (od 66. Sadiković 6), Jašarević 6,5, Ljubenović 6,5, Kajkut 7, Milutinović 7, Vukotić 7, Čomor 7 (od 80. Koljić -), Mijić 6,5, Aleksić 6,5, Milanović 6,5(od 61. Mirković).

Sarajevo: Pavlović 6,5, Hodžić 6 (od 36. Kadušić 7), Novaković 7, Duljević 6 (od 82. Sarić -), Crnkić 6, Hebibović 6,5, Balić 6 (od 70. Rustemović -), Mihojević 6,5, Bekić 6, Ahmetović 7, Ivetić 6,5.