Derbi 22. kola m:tel Prve lige RS, odigraće se u subotu, 10. aprila, u 15.30 časova, na Gradskom stadionu u Prijedoru, gdje će domaćin Rudar Prijedor dočekati ekipu Leotara iz Trebinja.

Napadač “žuto-plavih” Demir Jakupović vjeruje u trijumf svog tima.

– Pred derbi sa Leotarom imamo zalihu od 8 bodova prednosti, i ući ćemo u meč bez pritiska. Svakako ćemo pružiti svoj maksimum da bismo ostvarili pobjedu i još više pobjegli konkurentima, što bi nam uveliko olakšalo nastavak prvenstva i dodatno nas približilo plasmanu u Premijer ligu BIH – naglasio je Jakupović.

Što se tiče igračkog kadra, Matović se vratio u puni trenažni proces. Ubrzo se očekuje povratak Danilovića i Milićevića. Takođe, golman Topolović je nakon doživljene saobraćajne nesreće zadobio lakše povrede koje ne bi trebale da utiču na njegovu spremnost već za narednu subotu.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je viber_image_2021-04-09_14-48-001-1024x858.jpg

Pomoćni trener Marko Tešić je poručio da, nakon “paklenog” rasporeda, u kojem su Rudari odigrali tri utakmice u šest dana, ekipa je uspijela da se u ovoj sedmici osviježi.

– Očekuje nas derbi kola protiv ekipe Leotara koja je u prethodnom periodu ostvarila  dobre rezultate. Imamo osam bodova prednosti i svakako očekujemo dobru predstavu naših momaka, i pobjedu, kojom bismo ostvarili još veću bodovnu prednost nad sutrašnjim rivalom – istakao je Tešić.

Na pitanje o neefikasnosti Rudara sa bijele tačke, pomoćni trener je rekao:

– Čitavu sezonu, od prvog kola, nas prati taj peh da slabo realizujemo udarce sa bijele tačke. Sigurno je da bismo danas možda bili u igri u kupovima da smo bili efikasniji, i da bismo imali još veću bodovnu prednost u prvenstvu. Trenirali smo izvođenje jedanaesteraca, i nadamo se da ćemo u nastavku sezone popraviti taj segment igre – dodao je Tešić.

http://localhost/u-direktom-prenosu-na-rtrs-plus-rudar-i-leotar/