Vlado Jagodić je dobro poznato fudbalsko ime na našim prostorima, ali sve je iznenadila vijest da će trenerski hljeb zarađivati u Crnoj Gori, tačnije drugoligašu OFK Titogradu!

– Još prije četiri sezone sam bio u kontaktu sa ovim klubom, bili smo blizu realizacije, ali ja sam završio u Ivanjici, a tada je za trenera došao hrvatski stručnjak Igor Pamić. Ove zime sam imao ponudu iz Hrvatske, u pitanju je jedan drugoligaš, mislio sam da je sve gotovo, ali eto, završih u Crnoj Gori, nekako se sve isprepliće – započeo je priču za naš portal Jagodić, koji će u Podgorici imati veoma težak zadatak, da pokuša OFK Titograd spasiti ispadanja iz Druge crnogorske lige.

A, zadatak neće biti ni malo lagan, jer ispadaju dvije ekipe, OFK Titograd je jesenas sakupio samo sedam bodova, ispred njih su sa 13 bodova Lovćen (Cetinje) te Grbalj sa 15.

– Ova ekipa je prije tri godine igrala Evropu, prošle godine Prvu ligu, desilo se što se desilo, došao sam da pomognem. Imam veliku podršku predsjednika i vlasnika kluba Vladana Vujovića. Uslovi za rad su i više nego dobri, trening centar, reflektori, glavni i pomoćni teren. Ono što je otežavajuća okolnost jeste veoma mlada ekipa. Čak 18 igrača je do 21 godine. Pojačali smo se sa nekoliko provjerenih igrača, ostalo je deficitarno pitanje golmana, za sada na raspolagnju imam momke 2003. i 2004. godište – nastavlja priču Jagodić.

Kak sam kaže, voli izazove, i vjeruje da u 17 kola koliko se igra na proljeće može do opstanka.

– Predsjednik kluba kaže samo da opstanemo, sledeće godine već bi napali Prvu ligu. Biće teško, svjesni smo svi toga, ali ne i nemoguće. Moj prijatelj Peco Rakojević, koji je i sam vodio ovu ekipu u dva navrata reko mi je: “Ako izboriš opstanak, to je u rangu kao da si uzeo titulu” – priča Jagodić.

Krenule su i kontrolne utakmice.

– Igrali smo sa selekcijom japanskih igrača, koji traže inostrani angažman. Ovdje su se pokazali u odličnom svjetlu, lako su dobijali i prvoligaše, mi smo ih pobijedili 2:1. Prva prava kontrolna utakmica biće sa Beranima, potom sa Bokeljom, i vidjećemo gdje smo. Iza nas je već 30 treninga, radi se dobro – poručuje stručnjak koji je ostavio i te kako veliki trag u Premijer ligi BiH.

– Volim raditi, posvetiti se nekom cilju. Još kad klub ima zdrave temelje, sve je lakše – istakao je Jagodić.

Prva, najveća i jedina ljubav Vlade Jagodića, banjalučki Borac, uvijek je u njegovim mislima.

– Naravno da pratim svoj klub, ponosam sam što sam dao veliki udio u dvije titule koje smo osvojili. Uvijek Borcu sve najbolje želim, bez obzira kako se neki prema meni ophodili. Sve bude i prođe, ja ću opet na Gradski stadion navijati za Borac – kaže Jagodić koji je apsolutni rekorder, jer je čak pet puta sjedio na klupi Borca. Ima osvojenu titulu, a u drugoj je vodio ekipu do polusezone.

Za kraj je dodao još jednu anegdotu, pokazujući kako su čudni fudbalski gospodnji putevi.

– Kao mlad igrač davne 1983. godine otišao sam u Budućnost na probu.Vodio ih je Đorđe Gerum, i sve sam dogovorio, odradio kompletne pripreme, i da idem na pozajmicu baš u OFK Titograd. Trebao zadužiti devetku, ali “preotela” me Kozara koja je zbog blizine mog rodnog mjesta upotrebila neke vezice i vratila me za Gradišku. Sada skoro 40 godina kasnije dolazim ovdje kao trener, ko bi se tome nadao – završio je Jagodić.