Sloga Meridian je odigrala gostujuću prijateljsku utakmicu sa Radnikom na Gradskom stadionu Bijeljina. Domaći tim je pobijedio minimalnim rezultatom 1:0, a gol je postigao Perišić u desetoj minuti.

Radniku je ova utakmica bila generalka pred početak nove sezone Prve lige Republike Srpske, a Sloga Meridian je iskoristila priliku da na terenu većinu vremena provedu oni igrači, koji po računici trenera Vlade Jagodića, nemaju dovoljno minutaže kroz prethodne pripremne utakmice i koji uglavnom nisu igrali u meču prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva na Koševu, kada je dobojski tim slavio sa 2:1.

Ono što je rekao u najavi utakmice, Jagodić je i uradio, pa je protiv Radnika na teren poslao startnih jedanaest igrača u sljedećem sastavu: Trako (G), Perković, Starčević, Omić, Milojević, Dadić , Redžić, Tahrić, Baštić, Baranov i Stevanović.

Bez obzira što se na odmor otišlo sa minimalnom prednosti u korist domaće ekipe, Jagodić je odlučio da ostane doslijedan i pruži priliku svima igračima sa manjkom minutaže. Tako je od četrdeset i petog minuta u igru uveo i one najmlađe u ekipi…Šešlaka, Tatića i Handžića, a sa njima i Bosnića. Petnaestak minuta prije kraja utakmice u igru su ušli S. Dujaković, N. Dujaković, Milanović, Nikolić, Grabež a na kraju i Vidić. Ulaskom ovih igrača Sloga Meridian je odmah preuzela inicijativu i uglavnom se igralo pred golom Radnika koji je nekoliko puta bio ugrožen, ali nije bilo dovoljno vremena za promjenu rezultata. Nakon što je završena utakmica, igrači koji su igrali zadnjih petnaest minuta su ostali na terenu i nastavili trening.

Radi predostrožnosti zbog manjih zdravstvenih problema, u ekipi Sloge Meridian nije bilo brzonogog Šipovca, kao ni veznjaka Karaća i golmana Šćekića.

Da u ovoj utakmici igraju igrači sa manjom minutažom, plan dobojskog premijerligaša je ispunjen. Međutim, rezultatski gledajući nije ispalo onako što je dobojska ekipa željela u meču sa prilično dobrom ekipom Radnika.

Prvo poluvrijeme nije bilo na nivou koji se očekuje od jednog premijerligaša, bez obzira što nisu igrali igrači startne postave kada je prethodna prvenstvena utakmica u pitanju. Iz razgovora sa Vladom Jagodićem, šefom stručnog štaba Sloge Meridian, moglo se zaključiti da nije zadovoljan svim igračima koji su započeli utakmicu protiv Radnika…

-Provjera je uspjela. Sve što sam želio vidjeti kroz ovu utakmicu – vidio sam. Čestitam ekipi Radnika i kolegi Đuriću na pobjedi. Bili su ozbiljni, jer to je njima generalka. Kao što sam ranije rekao da ću većini igrača koji nemaju dovoljno minutaže dati priliku, tako sam i uradio. Većina njih je igrala oko sedamdeset i pet minuta. U drugom poluvremenu sam dao priliku i trojici naših najmlađih igrača koji su iz juniora priključeni prvom timu. Ne mogu reći da sam večeras zadovoljan svim igračima koji su započeli utakmicu, međutim ono što smo željeli da vidimo to smo dobili i sada je slika mnogo jasnija po pitanju našeg igračkog kadra. Propustili smo mnogo šansi, a tada se obično utakmica izgubi. Naravno, ni ja nikada ne volim kada se izgubi utakmica ali bilo je neophodno da na ovakav način sagledamo neke stvari. Ulazak nekoliko igrača koji su igrali u prethodnoj prvenstvenoj utakmici protiv Sarajeva, uslijedio je u sedamdeset i petoj minuti. Oni su igrali u sklopu treninga i poslije utakmice su odradili još trideset minuta istrčavanja. Žao mi je što večeras zbog manjih zdravstvenih problema nismo imali na raspolaganju Šipovca, Karaća i golmana Šćekića. Međutim, tu uvijek moramo biti oprezni i ne smijemo rizikovati kada je zdravlje u pitanju, bez obzira što nije ništa ozbiljno. Još jednom ponavljam, ono što sam večeras želio da vidim, to sam vidio i mnogo toga je sada jasnije – rekao je Jagodić.