Reprezentativna pauza je na izmaku, uskoro nam se vraća najelitniji bh fudbal, a između toga bio je žrijeb Kupa BiH, gdje su ostale četiri ekipe, Borac, Sloga, Zrinjski i Široki Brijeg.

Dobojlije su drugi put u polufinalu najmasovnijeg takmičenja. Prvi put je to bilo u sezoni 2012/13, kada su u dvomeču protiv Širokog Brijega doživjeli dva poraza (2:4, 0:4). Iako sada za rivala imaju branioca trofeja i aktuelnog šampiona, žele da naprave iskorak dalje.

– Sam plasman u polufinale je za nas veliki uspjeh.Bilo koga da smo dobili za rivala u ovoj fazi, njemu pripada blaga uloga favorita, jer su sve tri ekipe mnogo iskusnije od nas u ovom takmičenju. Nadali smo se da bi revanš mogao biti na našem terenu, ali ni tu nismo imali sreće. Realno, kada se pogleda žrijeb, Zrinjski i Borac su favoriti, ako ništa drugo zbog činjenice da su u revanš utakmicama domaćini. Istovremeno, radi se i o dvije najkvalitetnije ekipe u BiH, ali to u ovakvim takmičenjima ne mora puno da znači, jer je Kup često donosio iznenađujuće rezultate. Nadam se da smo i mi sposobni da tako nešto uradimo u dvomeču sa Mostarcima – naglasio je šef stručnog štaba Dobojlija Vlado Jagodić.