Ide Sloga, ide Doboj, ali ide i Vlado Jagodić!

Iskusni stručnjak preporodio je premijerligaša sa “Luka”, i sa poslednja tri meča donio sedma bodova, od čega četiri na vrućim gostovanjima kod Sarajeva, te na “Tušnju” kod direktnog konkurenta Slobode.

Jagodić je još jednom pokazao da možda i najbolje poznaju Premijer ligu BiH, rekli bi smo u dušu, jer godine iskustva su iza njega, u kojima je bilo i radosti, ali i tuge.

-Poslije odlaska iz Borca na polusezoni i osvojena 32 boda sa 36 postignutih golova bio sam mnogo razočaran u ljude koji su me bez razloga promijenili jer mi je velika želja bila da sa “svojim” Borcem osvojim i drugu titulu. Odlazak u Bijeljinu i pokušaj spašavanja Radnika je bilo moje fudbalsko samoubistvo. To mi baš nije bilo potrebno, da se čovjek (gradonačelnik) iživljava na meni zajedno sa tri, četiri “plaćenika” navijača, a sve zbog toga što sam iz Banjaluke. Sve ovo navedeno mi je “zgadilo” fudbal u BiH i bio sam čvrsto odlučio da više ovdje i ne radim”, kaže Jagodić u intervju za portal sportsport.ba.

A, onda slijedi Doboj, svi se pitaju kako…..

-Dolazak u Doboj i preuzimanje Sloge je samo zahvaljujući jednom čovjeku, a to je gospodin Boris Jerinić, Gradonačelnik grada Doboja. Ja nisam bio završio dogovarani transfer van ovih prostora a Boris je želio da dođem jer je smatrao da mora doći do određenih promjena. Prihvatio sam jer vidim koliko je njemu i njegovim saradnicima bitno da Sloga zadrži status i ujedno da sva ulaganja u infrastrukrutu budu nastavljena, a mnogo je urađeno. Poraz od Veleža se dogodio jer nismo bili “pravi” u prvom poluvremenu a vidi se koliko je Velež moćan u svim utakmicama poslije te utakmice. Bilo bi to mnogo drugačije da su moji igrači vjerovali malo više u moje taktičke zamisli ali nisu. A i napravili smo kardinalnu grešku koju igrač poput Haskića odmah pretvori u gol. A to u vezi “zluradih” komentara protiv mene, više na to i ne obraćam pažnju. Znam ko to radi i iz kojih interesa i takve budale me ne interesuju, a te gadosti i izmišljotine ne mogu pokvariti moje znanje i iskustvo te pogotovo karakter i ljudskost. A oni nek se zapitaju ko su i šta su postigli u životu – rekao je trener Sloge Meridian.

Ekipa Sloge Meridian nakon pobjede u Tuzli zauzima sedmo mjesto na tabeli sa 30 osvojenih bodova i nastavlja svoju borbu za ostankom u Premijer ligi BiH. Slijedi im još jedna derbi začelja, gostuju kod Igmana.