Iako je posljednjih dana Doboj bio u velikom temperatusnom minusu sa visokim snježnim pokrivačem to ne remeti fudbalere Sloge i stručno rukovodstvo da provode planirani program rada. Marljivo i maksimalno angažovano pripreme za nastavak prvenstvene sezone odvijaju se na Lukama.

– Stručni štab na čelu sa šefom Mitrom Lukićem obavio je prozivku 27. januara kada se zvanično i počelo sa treninzima. Naravno, mi iz Uprave kluba predočili smo na zajedničkom sastanku, s obzirom na kvalitet fudbalera i stručnog kadra, da nismo zadovoljni učinkom u jesenjem dijelu prvenstva kada je bilo mnogo propusta i izgubljenih bodova. Propusti u proljetnom dijelu neće biti tolerisani i sigurno je da će ekipa djelovati homogenije i daleko odgovornije u svakom prvenstvenom susretu, ističe Zlatko Spasojević, predsjednik Upravnog odbora.

U novoj sezoni dobojski prvoligaš pored fudbalera koji su igrali u jesenjem dijelu prvenstva ulazi i sa novim snagama.

– Nismo išli na dovođenje  većeg broja  novih fudbalera, ali moram naglasiti da smo uspjeli da u naše redove dovedemo Miloša Dujkovića, koji je protekle sezone bio u banjalučkom Borcu. Radi se o Sloginom  izdanku,  od koga očekujemo da će se brzo uklopiti u ekipu i biti veliko pojačanje. Takođe, u pripreme je uključen i Stefan Ilić, koji je došao iz dobojskog Željezničara a još uvijek je neizvjesno da li će na Luke stići Đukić iz Tekstilca. Uz iskusne fudbalere ekipi su priključena četiri kadeta (Vasiljević, Ristić, Đukić i Šujić)i dva juniora (Miljić i Čakarević) jer  naš cilj je u osnovi stvaranje vlastitog fudbalskog kadra. Jedini fudbaler koji je zatražio ispisnicu je golman Milkanović što će zahtijevati da tražimo adekvatnu zamjenu, naglašava Spasojević.

Predsjednik Upravnog odbora nije krio ni koji je cilj Sloge u nastavku prvenstva.

– Već sam naglasio nekoliko puta da imamo kvalitetnu ekipu i da s pravom moženo da jurišamo na proljeće ka šestom mjestu koje vodi u plej of odnosno borbu za vrh tabele. Ovo tim prije što trenutno od šestoplasirane ekipe zaostajemo dva boda. Istina, tu su i druge ekipe kao što su Kozara, Slavija, Sloboda (MG), Zvijezda 09 koje imaju iste ambicije ali vjerujem u naše mogućnosti i kvalitet ,  optimista je Spasojević.

Fudbaleri Sloge puniće akumulatore na Lukama do 10. februara, a zatim slijedi sedmodnevni boravak na Banji Vrućici, gdje će  pored treninga  biti odigrane i četiri test utakmice.