U pres centru sportske dvorane u Istočnom Sarajevu održana je 14. redovna sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske pod predsjedavanjem Vice Zeljkovića.

  1. Jednoglasno usvojen Izvod iz zapisnika sa 13. sjednice Izvršnog odbora FSRS održane 13. maja 2022. godine u Banjaluci.
  2. Usvajana je odluka Komiteta za hitna pitanja FSRS o Kodeksu ponašanja u reprezentaciji Republike Srpske od 1. juna 2022. godine.
  3. Razmatrani u usvojeni izvještaji takmičarskih i sudijskih organa o takmičenjima za proljeće sezone 2021/22:

-Kup FSRS

-Prva liga Republike Srpske

-Druge lige Republike Srpske

-Regionalne lige Republike Srpske

-Omladinska takmičenja

-Futsal takmičenja

Zaključeno je da se održi sastanak komesara takmičenja omladinskih liga sa ciljem prijedloga reorganizacije ligaškog sistema na nivou

  1. Informaciju o statusu klubova za popunu Premijer lige BiH za sezonu 2022/23. dao je predsjednik Vico Zeljković u skladu s Pravilnikom o licenciranju za tamičenje u Premijer ligi Fudbalskog saveza BiH. Obzirom da šampion FK Krupa ne ispunjava uslove iz ovog Pravilnika u viši rang prelazi drugoplasirani klub m:tel Prve lige Republike Srpske FK Sloga iz Doboja.
  2. Donesena je odluka da m:tel Prva liga Republike Srpske u sezoni 2022/23. broji 18 umjesto dosadašnjih 16 klubova. Odlučeno je takođe da Druga liga Republike Srpske od sezone 2023/24. bude jedinstvena sa 18 klubova.
  3. Odlučeno je da fudbalska sezona 2022/23. u Republici Srpskoj počne u subotu, 6. avgusta.
  4. Potpredsjednik Dušan Marković je upoznao članove Izvršnog odbora sa izmjenama i dopunama Pravilnika o fudbalskim takmičenjia Fudbalskog saveza Republike Srpske. Izmjene i dopune Pravilnika o fudbalski tamičenja FSRS jednoglasno usvojene. Dat je rok “ad hok” komisiji za usklađivanje akata FSRS do 28. juna da pripremi izmjene i dopune Disciplinskog pravilnika i Propozicija za takmičenje Prve i Druge lige Republike Srpske.
  5. Predložene su liste delegata, sudija i kontrolora iz FSRS za Premijer ligu BiH za takmičarsku sezonu 2022/23. koje će usvajati Izvršni odbor FS BiH.
  6. Prelazni rok za profesionalne fudbalere trajaće od 6. juna do 12. avgusta 2022. godine, a za igrače amatere od 27. juna do 16. septembra 2022. godine. Informaciju je podnio Ognjen Valjić generalni sekretar.
  7. U skladu sa Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta Fudbaski savez Republike Srpske je zasnovao profesionalni radni odnos sa Aleksandrom Gaćanovićem na poziciji za pravna pitanja, a Gorana Đukića na poziciju stručnog saradnika za sportska pitanja. Informaciju je podnio Ognjen Valjić, generalni sekretar FSRS.