Definitivno, PFS Banjaluka će 12. oktobra dobiti novo rukovodstvo!

Naime, Draško Ilić, predsjednik PFS Banjaluka zakazao je Vanrednu Skupštinu područja za taj datum, kada će se ući u proceduru izbora novih tijela. Pored predsjednika Upravnog odbora na meniju će biti i izbor članova Upravnog odbora, Disciplinske komisije, Apelacione komisije, Tužioca i Arbitražni sud.

Razloga ovakve odluke jeste suspenzija Draška Ilića od strane FSRS na godinu dana.

-Izbori će biti provedeni fer, korektno u skladu sa normativnim aktima FSRS.  Uveren sam da će klubovi izabrati najbolje svoje predstavnike, očekujem da se predloži više kandidata za predsjednika PFS i da će čitav proces izbora biti manifestacija sporta i demokratije, a ne kao što je praksa u FSRS, kada se vrši beskrupulozna krađa, prevara i otimačina. Banjaluka će još jednom pokazati da je perjanica fudbalskog sporta u Republici Srpskoj i BiH – istakao je Draško Ilić.

S druge strane, pokrenuta je inicijativa klubova PFS Banjaluka koju predvodi Vico Zeljković, prvi čovjek FK Borac za sazivanjem Vanredne Izborne Skupštine.

-Drago nam je da je Draško Ilić raspisao Izbore. Bez obzira na njegovu odluku, mi ćemo sutra u kancelariji saveza predati potpise 15 delegata Skupštine PFS Banjaluka, koliko je potrebno da bi se sazvala Vanredna Skupština. Želja je da se uđe u izbore, i pokušaćemo sa aktuelnim rukovodstvom da pomjerimo datum izbora za koji dan ranije, jer želimo u interesu klubova da što prije prebrodimo vakuum koji je nastao ovom situacijom. Ponavljam još jednom, klubovi Banjaluke nemaju nikakvu zamjerku na Draška Ilića, niti slijede put Mile Kovačevića, već jednostavno žele sebi da obezbjede bolju i sigurniju budućnost. U novom Upravnom odboru PFS Banjaluka za Krupu je predviđeno važno mjesto, naravno, ako oni to žele, a ja ne vidim nikakav razlog da ne bude tako, da konačno sve sjekire zakopamo i krenemo zajedničkim snagama ka drugim ciljevima, koji pred Banjalukom nije malo – poručio je Vico Zeljković.