Fudbaleri Radnika doputovali su u Medulin na desetodnevne pripreme koje će trajati do 6. februara, a kormilar Bijeljinaca Velibor Đurić na put je poveo 26 fudbalera na koje će računati u nastavku prvenstva.

Semberski premijerligaš u drugom dijelu sezone ima samo jedan cilj, a to je da se sačuva elitni status.

– Moramo da se što bolje uigramo do kraja priprema, jer su prve tri utakmice u nastavku sezone za nas možda i ključne. Naime, ugostićemo direktne rivale u borbi za opstanak Posušje u 20. i Rudar Prijedoru u 22. kolu, a između toga gostujemo jesenjem šampionu Zrinjskom. U dva domaća duela jednostavno ne smijemo kiksati – rekao je Đurić.

Istakao je da će u Medulinu njegova ekipa više biti bazirana na rad sa loptom i uigravanje linija, a planirano je odigravanje prijateljskih utakmica.

– Prvi ciklus priprema odradili smo više nego dobro na našem terenu sa vještačkom podlogom, jedino su problem bile veoma niske temperature. Odigrali smo i kontrolni susret protiv Loznice (1:1) i tom prilikom smo vidjeli sa čim raspolažemo za nastavak sezone.  Sigurno je da će nam u Medulinu biti daleko lakše trenirati, jer nas čekaju daleko ljepše vrijeme i idealni uslovi. Svi smo svjesni da će igrači poslije Hrvatske biti veoma umorni, ali po povratku ćemo imati dovoljno vremena da se osvježimo – nastavio je Đurić.

Bijeljinci će prvi kontrolni susret u Hrvatskoj imati već u nedjelju.

– Učestvovaćemo na “Medulin kupu 2022”, koji smo osvojili prije dvije godine. Prvu utakmicu u grupi igramo u nedjelju u 14 časova protiv Jaruna, a 1. februara u 11 časova protivnik nam je Iskra Jonon. Kada se završe takmičenja po grupama znaćemo i kada ćemo igrati meč za plasman, a biće to 5. ili 6. februara – dodao je Đurić.

Kapiten Semberaca Ivan Šubert kaže da je prvi dio prošao u radu sa dosta trčanja i sticanja snage, te da će u Medulinu njegova ekipa više biti bazirana u radu sa loptom i prijateljskim utakmicama.

– Odradili smo odlično prvih 16 dana priprema, pa nema razloga da ne budem nezadovoljan. Pripreme teku po planu i programu onako kako smo očekivali. Odlazak u Medulin je u pravo vrijeme, jer nas u Istri očekuju prijateljske utakmice gdje ćemo se uigravati za početak prvenstva. Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i u nastavku sezone smoći snage da sačuvamo premijerligaški status – istakao je Šubert.

Igrači

Na spisku šefa stručnog štaba Radnika Velibora Đurića za Medulin našli su se sljedeći fudbaleri, golmani: Azir Muminović, Samed Hodžić, Dalibor Mitrović, odbrana: Aleksandar Vasić, Nenad Nikić, Aleksa Urošević, Ivan Šubert, Predrag Ristanović, Bojan Batar, Marko Despotović, vezni red: Jovan Blagojević, Nikola Popara, Anes Vazda, Pavle Sušić, Ivan Đorić, Mile Todorov, Milenko Andrić i napad: Ante Živković, Dragan Došlo, Esmir Hasukić, Nikola Gajić, Đorđe Pantelić, Kenan Šarić, Jovan Motika, Sadik Škrijelj i Vladan Jezdić.

“Glas Srpske”