Fudbaleri Lijevča su na domaćem terenu pobijedili ekipu Krajine 3:1 na otvaranju drugog dijela prvenstva.

Utakmica je bila jako tvrda, prava takmičarska, prvi dio je pripao Krajini, drugi Lijevču.

Gosti su poveli rano, već u 5. minuti susreta, kada je Ognjen Jakovljević s desne strane uputio centaršut, golman Đogatović pogriješio, ispustio loptu koju je Karamehić spustio u mrežu za 0:1. Domaći tim je preuzeo inicijativu, konstantno napadao, ali su gosti u defanzivi stajali jako dobro.

U 12. minutu, sjajan udarac s desne strane uputio je Sladojević, ali Krčić odlično brani. Domaći su tek u drugom poluvremenu uspjeli da slome otpor gostiju. U 51. minuti Lekić je oboren u kaznenom prostoru, a glavni sudija Milomir Novaković je pokazao na bijelu tačku. Gosti su burno reagovali na odluku arbitra, jer su smatrali da je prekršaj bio van kaznenog prostora. Siguran realizator najstrožije kazne je bio Dumonić za 1:1.

U 60. minutu Sladojević je pobjegao obrani gostiju po lijevoj strani, gađao je same rašlje Krčićevog gola, ali čuvar mreže Krajine je fantastičnom paradom spriječio eurogol Sladojevića.

Domaći su preokrenuli rezultat u 65. minutu kada je Sladojević sjajno predriblao nekoliko igrača Krajine u šesanestercu, te prebacio loptu na drugu stranu do Kneževića koji je rutinski sproveo loptu u mrežu za 2:1. Bio je to mat u dva poteza. Tomić je sa oko sredine terena poslao dugu loptu prema Kneževiću, a napadač Lijevča je izbegao ofsajd zamku i izašao sam pred golmana Krčića i poslao loptu iza njegovih leđa za 3:1.

LIJEVČE – KRAJINA 3:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Karamehić (5), 1:1 Dumonić (penal.51), 2:1 Knežević (65), 3:1 Knežević (85). Stadion: FK Lijevče. Gledalaca: 50. Sudija: Milomir Novaković (Prijedor). Pomoćnici: Nemanja Petrović (Trnopolje) i Nebojša Čiča (Prijedor). Delegat: Slavoljub Žujić (Srbac). Žuti kartoni: Gojković, Dimić, Đuranović (Lijevče), Marjanović, Konić, Latinović, Bobar (Krajina).

Lijevče: Đogatović, Dimić (od 66.Peulić), Gavranović (od 56. Milutin), Lekić, Gojković, Ilić, Knežević, Sladojević, (75.Perić), Dumonić, Đuranović, Tomić.

Krajina: Krčić, Konić, Milašinović (od 77. Babić), S. Jakovljević (od 66. Bobar), O. Jakovljević (od 77.Oljača), Surtov, Pejaković, Marjanović, Latinović, Karamehić, Ivanišević.

G. Popović