Pioniri Osijeka pobjednici su memorijalnog turnira “Duško Ožegović” koji je održan u Banjaluci u organizaciji FK Naprijeda. Osam ekipa borilo se za prestižnu nagradu, a pehar najbolje ekipe odbranili su mladi fudbaleri iz Osijeka savladavši u finalu Olimpiju (3:1), pokazavši tako da na “Gradskom vrtu” rastu neki novi Šukeri…….

Čedo Ševarika, predsjednik FK Naprijed bio je i više nego zadovoljan krajnjim ishodom i organizacijom smotre koja je zaslužila najvišu ocjenu.

-Poslali smo fantastičnu sliku iz Banjaluke u svijet. Splet mladosti neopterećen nacionlanim bojama još jednom je pokazao da kad hoće može sve. Fudbal govori sve jezike i otvara mnoga vrata, a naš memorijal je ušao na ta velika vrata velike evropske porodice. Zahvalio bi se i NK Olimpiji, koja je i ovaj put pokazala koliko je veliki klub, poklonili su 20 lopti FK Naprijed i 20 markera. Naš klub je dobio poziv iz četiri zemlje da bude drag i viđen gost!  Organizacija turnira besprekorna kao i svih proteklih godina, i dobili smo jedan veliki plus – poručio je Ševarika.

A, slično su pričali i predstavnici drugih klubova koji su tri dana boravili u Banjaluci.

-Hvala Naprijedu što smo i ove godine učestvovali i došli do pehara. Banjalučani mogu poslati bilo koju selekciju nama u goste, jer to je najmanje što su zaslužili. Osijek i Banjaluka su po mnogo čemu slični, a evo sad ih spaja i ovaj turnir – istakao je trener pobjedničke ekipe NK Osijek, Stjepan Vranješ.

-Prvi put smo na turniru, i moram reći da smo oduševljeni svim što smo vidjeli i doživjeli u Banjaluci. Ovo je velika stvar za naš klub – poručio je Nikola Jelikić, Šef omladinske škole Mačve iz Šapca.

-Igrali smo u polufinalu turnira, što je veliki uspjeh za nas na ovako jakoj smotri. Nosimo lijepe uspomene iz Banjaluke i nadamo se pozivu i sledeće godine – kaže Bojan Vuklišević, trener FC Hlinsko, ekipe iz Češke.

-Ovo je nama jedn od najdražih turnira na kojem učestvujemo i dok nas god budete pozivali mi ćemo dolaziti u Banjaluku. Lijepo je biti dio ove priče – riječi su Abdelja Klemena, Šefa Omladinske škole NK Olimpija Ljubljana.

Smotra je završena, a već idu pripreme za novu, pa bi bio red spomenuti sve one koji su dali svoj doprinos da memorijal “Duško Ožegović 2018” dobije najvišu ocjenu. A to su Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi RS, Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi RS, Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite u Vladi RS, Administrativna služba grada Banjaluka i gradonačelnik Igor Radojičić, te “Bema”, Šumsko gazdinstvo Banjaluka, KPZ Tunjice, “Colorit”, FSRS,  “Info medija”, slastičarna “Creeam” …., i mnogim drugim koji su na bilo koji način pomogli, a posebna zahvalnost ide na adresu FK Borac koji je stavio na raspolaganje sve potrebne resurse za odigravanje turnira,   od fantastično pripremljenog terena do svih ljudi kojji su bili pri ruci u svakoj prilici……