Božo Spasojević, istaknuti fudbalski radnik i nekadašnji sudija preminuo je danas u Doboju u 88. godini poslije duge i teške bolesti.

Rođen je 13. marta 1934. godine u Doboju gdje je završio i osnovno obrazovanje, a od 1948. do 1952. godine školovao se u Sarajevu, bio je i vrstan mašinovođa. Fudbal je zavolio 1950. uz treninge Željezničara i Sarajeva, četiri godine kasnije postao je fudbaler Rudanke, a poslije odsluženja vojnog roka nastupao je i za Naša krila iz Kostajnice.

Suđenjem je počeo da se bavi 1959. godine, godinu dana kasnije položio je sudijski ispit. Od 1963. godine sudio je utakmice Republičke lige BiH. Zbog starosne granice nije postao sudija saveznog ranga, ali je nakon završetka karijere obavljao niz odgovornih funkcija u fudbalu. U kontrolore je prešao 1972. godine i tu funkciju je obavljao sve do 1992. godine i građanskog rata u BiH. Dvije godine kasnije bio je jedan od osnivača današnjeg Područnog saveza Doboj ušavši u istoriju kao njegov prvi predsjednik Izvršnog odbora (boravio dva mandata). I u poznim godinama bio je uz fudbal i sa fudbalom, uprkos teškoj bolesti.

Božo Spasojević će ostati upamćen kao prvi laureat Nagrade za životno djelo “Doktor Milan Jelić” koju je dobio na premijernom izdanju manifestacije “Dan fudbala” Republike Srpske u januaru 2012. godine.

Božo Spasojević biće sahranjen u četvrtak, 27. maja na groblju Pločnik.