Okružni sud u Banjaluci osudio je D. B. (37) iz tog grada na osam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja svoje 14-godišnje ćerke!

Otac monstrum proglašen je krivim za obljubu sa djetetom mlađim od 15 godina zbog čega mu je izrečena kazna od sedam godina zatvora, dok je godinu i po dobio za upoznavanje djece sa pornografijom. Kazne su mu objedinjene u jedinstvenu od osam godina zatvora.

Radi se o slučaju koji je u martu prošle godine šokirao Banjaluku, kada su u javnost isplivali detalji šokantnog zlostavljanja. Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica povjerila prijateljicama u školi. Navodno su razgovarale na temu seksualnog obrazovanja učenika, kada je djevojčica odlučila da se povjeri drugaricama.

– Ispričala im je da je imala seksualne odnose sa ocem, što je njih šokiralo. Prijateljice su joj rekle da to nije normalno i savjetovale su je da to prijavi i zatraži pomoć – pojašnjava izvor blizak istrazi.

Prema prijavi, te iskazu djevojčice nju je otac zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući u vrijeme kada su ostajali sami, iskorištavajući odsustvo supruge koja je navodno s drugim djetetom bila u bolnici.

Radi zaštite žrtve ime oca monstruma nećemo objaviti.

U izrečenu kaznu D. B. je uračunato vrijeme u pritvoru od marta prošle godine. Odlukom suda pritvor je produžen do pravosnažnosti presude.

“Večernje novosti”