Seid Memić Vajta je jedan od najpoznatijih travničana, ali nikada se nije stidio ni krajeva svojih pretaka.

Vajtini roditelji su iz Pljeve, nadomak Šipova i poznati pjevač je svaki slobodan trenutak koristio da dođe u prelijepe krajeve. Bio je rado viđen gost, a stariji šipovljani sjećaju se da je imao kanu, kao nekada indijanci. I onako markantan sa trakom oko glave sjedne u njega i iz Pljeve spusti se Plivom do Šipova, To su bili dani,….

I ova fotografija nastala je u tim vremenima, 1985. godine kada je Vajta poklonio garnituru sportske opreme svojoj Gorici. U prijateljskom meču sa Piskavicom, odigrao je i jedno poluvrijeme za Goricu.

Na požutjeloj fotografiji koja i danasa krasi službene prostorije Gorice nalaze se:

E. Velić, Vuleta, Sakan, Dizdar, J. Keleč, Šušnjar (stoje),

Hadžić, S. Velić, Jakšić, Jović, Hajder i Seid Memić Vajta.

 

Pošaljite fotografiju

Želite da i dio vaše istorije otrgne se od zaborava. Pošaljite fotografiju, napišite nekoliko riječi ili rečenica, i naćiće te se u kultnoj rubrici našeg portala “da se ne zaboravi”. Sve ono što mislite da vrijedi, a niste imali s kim da podijelite, pošaljite na adresu dopisnici@localhost/pravda. Otrgnite utakmicu od zaborava, novogodišnje slavlje, ili ispraćaj prijatelja u vojsku. Možda želite da vidite svoju požutjelu fotku sa mora, ili planine, a imate i uspomene sa sela kojeg više nema,…Javite se i vratićemo kroz priču i fotografiju bar djelić ljepših vremena,….Vaša pravdabl,……