“Ima neka tajna veza” između Željezničara i Dragana Banjca!

Kakva, teško je dokučiti, ali očigledno da sarajevski lobi i te kako ima uticaja na Komitet za sudije i suđenje u FSBiH, u kojem je Banjac već odavno “alfa i omega”.

Kako drugačije protumačiti činjenicu da su na hlađenju tokom prošle sezone bili svi srprski arbitri, i svi su pali na premijerligašu sa “Grbavice”!

Letile su glave Grbića, Soknića, Bjelice, Valjića, jer “plavi” nisu bili zadovoljni kako se pravda dijelila u nekim mečevima.

Interesantno u svemu jesu sjednice Izvršnog odbora FSRS na kojim je Banjac dobijao direktne upute da se zaštitite srpski interesi u elitnom bh takmičenju, kako klupski, tako i pojedinačni. Kako je to Banjac odradio vidi se iz priloženog, uz konstataciju da je prošla sezona bila i pomor na klupskom planu, jer su elitu napustila četiri kluba (Borac, Slavija, Rudar Prijedor i Drina).

Takođe, sa sudijske liste otpao je i Hrvat Antoni Bandić, koji je “vidi slučajnosti” zapeo opet na Željezničaru, jer je po instrukcijama sa “Grbavice” donio titulu Zrinjskom. Tu ima samo jedan mali previd, jer su u Željezničaru zaboravili da su sami pali u mečevima sa Krupom i Sarajevom, i da meč u Bijeljini ne bi ništa odlučivao da se šampion tražio na zelenom terenu. Umjesto Bandića na listi je ostavljen  “perspektivni” Tomislav Čuić, kojem u januaru ističe starosna granica za suđenje u Premijer ligi BiH.

Javna je tajna da od Želje ne boli samo glava Dragana Banjca, već i predsjednika FSBiH Dinu Begića, jer Istočna tribina na “Grbavici” izgrađena je pozajmicom od 500.000 maraka iz kase zajedničkog saveza, a novac je trebao da bude vraćen Željezničarevom titulom i nastupima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pravljen  je račun bez krčmara, pa je titula završila u Mostaru i to onom manje voljenom, zapadnom dijelu, gledajući iz perspektive Sarajeva.

“Nami vami” je još jednom nategao mnoge, a nije se “ispravio” glavešinama s “Grbavice”. Zato će mnogi klubovi, i pojedinci u sistemu takmičenja u novoj sezoni to osjetiti na svojoj koži…..