ILIJA I ALFA IDU NAPRIJED!


– Ova fabrika, sa više od 450 radnika, kompletnu proizvodnju izvozi za austrijskog kupca. Vlada Srpske podržava ovakva preduzeća, jer se bez realnog sektora i novih radnih mesta ne može kretati napred – rekao je Višković.

Fabrika obuće “Alfa” je obilježila i 30 godina uspješnog rada. Nastala je u teškim vremenima, kao porodična fabrika sa tridesetak radnika, pregurala je rat i poslijeratne teške uslove poslovanja.

– Sa ponosom mogu reći da zapošljavamo 480 radnika i da smo po broju zaposlenih najveća fabrika u Modriči. Proizvodimo ortopedsku obuću za austrijsku firmu “Hegel Rolens”. Plate se kreću od 700 do 1.200 maraka. U novom pogonu biće zaposleno 80 novih radnika, a do kraja godine zaposlićemo još 40 – rekao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, najveći problem u ovoj branši predstavlja to što obućari iz škole izlaze bez znanja, kao i odliv sposobne radne snage. I pored toga fabrika nedjeljno proizvede 40.000 pari obuće.

Ilija Jeftić je i veliki lokalpatriota, jedan je od glavnih šrafova u prvoligašu Alfa Modriči, uz naravno Petra Jelića, a njegovo prelijepo imanje na Trebavi posjetila je i naša ekipa, i dio tog razgovora možete pogledati OVDJE….

Next post BAMBURAĆ ZADUŽIO ŽELJINU OSMICU!

Previous post KRUNIĆ: PRAVI NA "GRBAVICI"!

1 komentar

  1. Avatar
    Blago Modriči
    07/16/2019 u 7:49 — Komentariši

    Blago ovima u Modriči kod kojih nema odustajanja. Najzaslužniji i jedini donator-finansijer Sloge iz Crljenovo je u toj mjeri izreketiran da mu se na riječ fudbal prevrću crijeva. Shvatio je da su taj Banjac i Kovačević nezajažljivi. Čovjeku ne pada na pamet da plati reket 5.000.KM po utakmici da ga sudije ne pokradu. Sloga će odustati a Drina iz Zvornika je spremna platiti po 10.000 KM da je ostavi u Prvoj ligi RS.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Unesite kod sa slike *

error: