U Fudbalskom klubu Krupa, pomalo žale što osvajanje šampionske titule u Republici Srpskoj neće proslaviti na terenu, ali u potpunosti podržavaju odluku krovne kuće fudbala Srpske da okonča sva takmičenja pod svojom ingerencijom. 

– Zdravlje je najvažnije – poručuje Mladen Ilić, prvi operativac Krupe, ekipe koja je do odlaska na prinudnu pauzu, bila lider prvoligaškog karavana sa 11 bodova viška u odnosu na drugoplasirani tim prijedorskog Rudara. 

– Mislim da je jedina realna opcija bila prekid svih takmičenja u okviru Fudbalskog saveza Republike Srpske. Vremena su takva da postoje neke stvari koje su iznad sporta. To je odluka koju smo u FK Krupa, manje više, očekivali. Na neki način mi je drago, jer sada znamo na čemu smo, ali sa druge strane, pomalo mi je i žao. Ne bih volio da se time umanji naš ekspresan povrataka u Premijer ligu BiH, koji je, nakon pobjede u prvom kolu proljećenog dijela sezone protiv Rudara, bio pomalo i očekivan – kaže Mladen Ilić, direktor FK Krupa.

Fudbaleri Krupe tako bi od naredne sezone trebali da šparataju premijerligaškim stadionima, a iz ovog kluba poručuju da sada čekaju nove odluke Fudbalskog saveza BiH , kako bi planove koje imaju sproveli u djelo. Klupski budžet i infastruktura, prvi su na listi, kaže Ilić.

– Vjerujem da ćemo u što skorijem vremenu imati više informacija iz FS BiH. Mi ćemo pokušati da kreiramo budžet, a to, u ovim teškim vremenima, neće biti nimalo jednostavno. Očekujem promjene na fudbalskom tržištu, pogotovo oko cijene igrača. Imamo još nekoliko upitnika, pogotovo vezanih za naš teren sa vještačkom podlogom i izgradnjom refelektora. Mi smo krenuli sa njihovom izgradnjom, ali očekujem da će FS BiH pokazati određenu dozu razumjevanja za rokove koje su postavili za završetak radova – kaže Ilić.

U Krupi, ne kriju, da su zbog novonastale situacije, morali da stegnu kaiš, pa su uz dogovor sa igračima i stručnim štabom, već urađene korekcije mjesečnih primanja, a dan povratka trenažnim aktivnostima svih prvotimaca, diktiraće kažu, dalje odluke oko sistema takmičenja za narednu sezonu. 

“ATV”