Fudbaleri Krupe trijumfalno su završili polusezonu, odbranivši barem na kraju jeseni duplu krunu, jer su šampioni prvog dijela m:tel Prve Lige Republike Srpske, a u Kupu “Dr Milan Jelić” pobjedom u Stakorini, plasirali su se među četiri najbolje ekipe.

Strateg Krupe Vladimir Ilić ističe da je iza njega, ali i svih struktura u klubu odlična sezona, koju žele nadograditi na proljeće.

– Neću analizirati samo jesen, jer mi smo u ciklusu od godinu i po, i u tom periodu smo odigrali 47 prvenstvenih utakmica, pobijedili u 39, a poraženi smo samo tri puta! I to je pokazatelj koliko smo bili dominantni u odnosu na konkurenciju. Nažalost, to nismo kapitalizovali plasmanom u Premijer ligu BiH, gdje nam je po svemu objektivno i mjesto, ali smo nastavili sa još jačim radom, ispravljajući sve ono loše što smo naučili. Rasli smo iz utakmice u utakmicu, došavši na ovu poziciju na kojoj smo sada. Mislim da smo ljude i sportsku javnost navikli kao da je ovako nešto sasvim normalno, ali kada prođe određen vremenski period, tek tada ćemo biti svjesni uspjeha koji je iza nas. U međuvremenu smo podigli i trofej Kupa Republike Srpske, koji je bio velika želja svih u klubu, jer smo četiri puta gubili finala – priča Vladimir Ilić, najmlađi trener u prvoligaškom karavanu Srpske.

A, planovi su da se odbrane krune u oba takmičenja, a za tako nešto biće potrebno pojačati se u svim linijama, kako igračkim, tako u i oko kluba.

– Igrači će raditi do 2. decembra, kada će dobiti slobodno dvije nedjelje. Potom će dobiti individualni program rada, a prozivka je planirana za 18. januara. Radićemo u Krupi na Vrbasu dvije nedjelje, a potom slijdi odlazak na pripreme. U opticaju su dvije destinacije, Međugorje ili Medulin, tačnu lokaciju znaćemo sigurno do odlaska igrača na pauzu – iznio je plan rada Ilić.

A, kako kaže očekuju se i promjene u igračkom kadru.

– Biće pojačanja, jer želimo napredovati, i biti još jači u odnosu na konkurenciju. U svakoj liniji dovešćemo po jednog vrhunskog igrača. Kada su u pitanju odlasci, još uvijek je rano o tome, za nekoliko naših igrača postoji interes velikih klubova, ali pitanje je koliko je to realno da nas napuste već ove zime. U svakom slučaju proljeće ćemo dočekati jači, uigraniji, iskusniji i dominantniji, jer radimo temeljno i planski. Nema razloga da se na ljeto ponovo ne radujemo uz srećniji kraj za sve u klubu – poručio je Vladimir Ilić.