Šef stručnog štaba Krupe Vladimir Ilić oprezan je pred nastavak sezone i smatra da će ovo proljeće biti jedno od najneizvjesnijih otkako se igra Prva liga Republike Srpske.

Po njegovim riječima uz Krupu, koja je jesenji šampion, još je nekoliko pretendenata na titulu, a kao najozbiljnije rivale svojim izabranicima vidi fudbalere dobojske Sloge i novogradske Slobode, koji su prvi dio sezone završili na drugoj, odnosno trećoj poziciji.

– U ranijim prvenstvima Srpske šampion se mogao naslutiti već poslije prvog dijela sezone, jer je lider već tada znao da napravi veliku bodovnu prednost, ali sada je situacija drugačija i sigurno je da će biti neizvjesno, možda čak i do posljednjeg kola – naglasio je Ilić.

U odnosu na jesen prvoligaš iz kanjona Tijesno jači je za četvoricu fudbalera Branka Rosića, Srđana Mrzića, Ognjena Krnetu i Dimitrija Tvrdišića.

– Iako smo na prvoj poziciji, nije nam imperativ plasman u Premijer ligu. Podmladili smo ekipu, stvaramo zalog za budućnost, a šta će nam donijeti proljeće ostaje da se vidi. S druge strane Dobojlije su u svoje redove dovele nekoliko iskusnih pojedinaca, a Novograđani nekoliko inostranih fudbalera i sigurno je da su uz nas jedini pravi kandidati za prvo mjesto – nastavio je Ilić.

Krupa je u pripremnom periodu odigrala sedam utakmica uz bilans od četiri pobjede, jednog remija i dva poraza.

– Prezadovoljni smo urađenim u pripremnom periodu, pogotovo onim dijelom koji smo odradili u Međugorju, gdje smo odigrali četiri utakmice. Tamo smo prvo poraženi od Zrinjskog (0:3), a potom smo zabilježili tri pobjede. Savladali smo Čapljinu sa 2:1, Posušje sa 4:0 i GOŠK sa 2:0 i pokazali da možemo dobro sa federalnim prvoligašima, pa čak i sa premijerligašima.

U prvom proljećnom kolu Krupa će u subotu ugostiti Borac, koji se nalazi među ekipama iz donjeg dijela tabele i kojima predstoji borba za opstanak.

– Prve utakmice su uvijek najteže, ali vjerujem uz dobar pristup da ne bi trebalo da imamo problema. Naravno, neće biti lako jer je rival svjestan situacije u kojoj se nalazi, ali očekujem pobjedu.

Afirmacija

Potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić je istakao da je orijentacija kluba i ovog proljeća afirmacija mladih fudbalera.

– I igrači koje smo zimus doveli kao pojačanja nisu stariji od 23 godine, a prvom timu priključeno je nekoliko najkvalitetnijih igrača iz omladinskih selekcija. Iako smo jesen završili na prvom mjestu, ne želimo ovim mladićima stvarati pritisak da moraju biti prvi. Ono što je sigurno u svaku utakmicu ćemo ući sa željom da pobijedimo – naglasio je Ilić.

“Glas Srpske”