U ponedeljak, 8. aprila u sportskoj dvorani u Laktašima reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci, za koju nastupaju i igrači iz Republike Srpske, počinje prvi dio priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se odigrati u Budimpešti od 13. do 21. jula 2019. godine.

Pripreme će trajati do petka, 12. aprila, kada reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci putuje u Mađarsku gde će od 13. aprila učestvovati na prestižnom turniru “Hungary open” u gradu Matrahazeu.
 
Pored reprezentacije Srbije i domaćina Mađarske na turniru će učestvovati i reprezentacije Turske, Slovenije, Italije, Gruzije i Slovačke.
 
Prema riječima direktora reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci, Slobodana Jovandića, Laktaši su odabrani zbog izvanrednih uslova koji se nude i blizine i pristupačnosti sportskih objekata i drugih sadržaja koji su potrebni za rad jednoj tako specifičnoj reprezentaciji kakva je reprezentacija u sjedećoj odbojci.
 
Rukovodstvo opštine Laktaši na čelu sa načelnikom Rankom Karapetrovićem izrazilo je zadovoljstvo što je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi odabrala Laktaše za početak priprema za Evropsko prvenstvo.
U sportskoj dvorani u Laktašima će se, u četvrtak 11. aprila sa početkom od 13 časova, održati se konferencija za novinare reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci, na kojoj će biti detaljno predstavljen roster, ali i takmičarske ambicije.