Fudbaleri Kozare ovog proljeća igraju kao preporođeni! Tri utakmice tri pobjede, i čini se da je opasna zona sve dalje od gradiškog prvoligaša, što i jeste bio cilj. Ovaj put ceh je platila Slavija (3:0).

Nakon prvobitnog ispitivanja snaga, prva pokušava Kozara preko Maksimovića u 3. minutu, ali  njegov šut završava preko gola. Samo dva minuta kasnije, lopta ponovo dolazi do Maksimovića, koji se oslobađa odbrane Slavije i snažno šutira sa nekih desetak metara i lopta završava u mreži golmana Slavije. Nakon rano primljenog gola, pokušava Slavija da organizuje napade, ali većina završava daleko od Modićevog gola. U 12. minutu, možda i najbolja šansa za Slaviju, Avdalović puca sa nekih sedam metara, ali Modić brani i izbacuje loptu u korner. Igra se između dva šesnaesterca, dinamično, ali bez velikih šansi na obe strane, sve do 38. minute, kada lopta dolazi do Malašića koji bježi odbrani Slavije i šalje loptu iza leđa Nedžibovića za vođstvo Kozare od 2:0.

Nastavlja se i drugom poluvremenu u istom ritmu. Slavija ima više loptu u nogama, ali sve napade na vrijeme zaustavlja odbrana Kozare i golman Modić. Pokušava Muminović glavom nakon kornera u 59. minutu, ali je Modić je neprelazna prepreka za fudbalere Slavije. U 69. minutu Popović bježi odbrani Slavije, na ivici šesnaesterca ruši ga Pušara i sudija Todić mu pokazuje crveni karton. Crveni karton dobija i Popović zbog nesportskog ponašanja i obe ekipe nastavljaju sa deset igrača. Malbašić izvodi slobodni udarac, jako, ali lopta odlazi zamalo preko prečke. U 80. minutu kontra Kozare, u šesnaestercu Slavije oboren je Maksimović i sudija Todić pokazuje na bijelu tačku. Siguran sa jedanaest metara je Malbašić koji postiže gol i postavlja konačan rezultat od 3:0.

KOZARA – SLAVIJA3:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Maksimović (5), 2:0 Malbašić (38), 3:0 Malbašić (81, penal). Stadion: “SC Velimir Sombolac”. Gledalaca:. Sudija: Dragan Todić (Doboj). Pomoćnici: Bojan Rakić (Bijeljina) i Dejan Lazić (Doboj). Delegat: Bojan Topić (Banjaluka). Kontrolor: Dejan Dabić (Vlasenica). Žuti kartoni: Runić (Kozara). Crveni kartoni: Aleksandar Popović (Kozara) u 68. minutu, Aleksandar Pušara (Slavija) u 68. minutu.

Kozara: Modić, Veljkić, Hamzić, Malbašić, Jandrić (od 88. Ilić), Pejić (od 73. Lolić), Popović, Maksimović (od 85. Govedarica), Đukanović, Pepić, Runić.

Slavija: Nedžibović, Muminović, Baban, Beširević, Popović, Ajkunić (od 85. Dabić), Bjeloš, Avdalović (od 85. Mitrić), Mišović, Mandić (od 85. Asentić), Pušara.