Saga oko selektora mlade reprezentacije BiH mogla bi ipak u petak dobiti svoj epilog na sjednici Izvršnog odbora FSBiH. Iako su u FSRS htjeli produžiti mandat Darku Nestoroviću, rezultati su ipak bili protiv stručnjaka koji je u bivšoj Jugoslaviji bio golgeter zeničkog Čelika i Rada.

S obzirom da FSRS raspolaže mjestom selektora (U-21), jasno je da će novi prijedlog doći iz Banjaluke, a on glasi Vinko Marinović!

Trener koji je trenutno bez angažmana, ali iza sebe ima titulu u poslednjem šampionatu Premijer lige BiH sa Zrinjskim, kojeg je doveo i do jesenje krune u tekućem prvenstvu prije nego što je napustio Mostar.

Prije toga vodio je banjalučki Borac, i to više nego uspješno, a Kozaru je uveo u Premijer ligu BiH iz Prve lige RS. Referense kakve ima malo ko od trenera na našim prostorima.

Imenovanje Marinovića trebalo bi da bude samo formalnost, ali u slučaju da nešto pođe naopačke, kao imena mogućih kandidata spominju se još strateg Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac, kormilar Krupe Slobodan Starčević, trener Kozare Velimir Stojnić, te bivši pomoćni trener A reprezentacije BiH Borče Sredojević.