Mitja Krevs iz Slovenije i Tea Faber iz Hrvatske pobjednici su Petog gradiškog polumaratona, koji je danas održan u organizaciji Atletskog rekretivnog kluba Gradiška.

Krevs je rekao je da su uslovi za trčanje bili veoma dobri i da je zadovoljan ostvarenim rezultatom trke na Gradiškom polumaratonu, koju je istrčao za jedan čas i 14 minuta.

U polomaratonskoj trci na 21 kilometar drgo mjesto u muškoj konkurenciju osvojio je Kristijan Stošić, a treće Miloš Dajević, dok su drugoplasirana i trećeplasirana u ženskoj konkurenciji Slađana Stamenković i Biljana Kirađijeva.

Prvi kroz cilj u trci na 10 kilometara prošli su Srđan Samardžić i Anja Fink, dok su na pet kilometara najbrži bili Nikola Vasković i Sanda Skenderija.

Direktor Gradiškog polumaratona Dejan Jakeljić naveo je da je u ove tri discipline učestvovalo ukupno oko 300 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Bugarske, te da bi taj broj bio i veći da zbog mjera u vezi sa pandemijom virusa korona nije bilo problema na granicama prilikom dolaska trkača iz instranstva.

Jakeljić je istakao da su kao organizatori ispoštovali sve epidemiološke mjere koje je za ovakvo takmičenje propisao Institut za javno zdravlje, ali da su bili prinuđeni da otkažu trku na jedan kilometar za djecu do 14 godina.

U trci na 10 kilometara učestvovao je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, koji je čestitao organizatorima jer su i teškim uslovima uspjeli da po peti put organizuju ovako veliku međunarodnu sportsku maniFestaciju u Gradišci.

– Siguran sam da se na Gradiškom polumaratonu vidimo i naredne godine i nadam se da će to biti u mnogo boljim epidemiološkim uslovima. I prije dvije godine sam trčao na 10 kilometara, jer sam smatrao da kao neko ko se cijeli život bavi sportom treba da učestvujem u svim važnijim sportskim manifestacijama u svom gradu – dodao je Šulić.

Održavanje Petog gradiškog polumaratona podržali su grad Gradiška i brojni sponzori.