Na drugoligaškom Zapadu, barem kada je šampion u pitanju, manje više sve je poznato.  U Omarskoj nemaju šta više izgubiti, ali ni dobiti. Kapiten tima koji uz lidrra po mišljenju gotovo svih igra najljepši fudbal na drugoligaškom Zapadu, Mirko Hrvaćanin, progovorio je o nekim stvarima, o kojima oni iz Omarske gotovo sve znaju, ali niko nema petlje da ih javno iznese. Prenosimo njegov monolog u cjelosti:

– Bio bi valjda red da se konačno otvori Pandorina kutija o Rudniku Mitala, opštini Prijedor, te našem slavnom sugrađaninu Željku Buvaču. Žalosno je to da Omarska, drugi klub po rejtingu od Opštine Prijedor za godinu dana dobije 15.000 maraka, dok Rudar ima cijelih 100.000 maraka. Na sve to “Mital” im daje još 200.000, a nama 5.000 maraka i prevoz i mi smo im na tome zahvalni! Sve je to u redu da “Mital” ne crpi svoja bogatstva baš iz Omarske. Onda sve ov sifre pokazuju našu bjedu, jer to bi trebalo da bude sramota svih! Sramno je to da igrači Omarske dobijaju 100KM za ciklus od četiri pobjede. Činjenica je i to da je gospodin Željko Buvač rođen i ponikao u Fudbalskom klubu Omarska  i da su svi igrači  i klub ponosni na njega. Iako su igrači svjesni da malo ko od njih, gotovo niko, ne može da korača njegovim stopama, bili bi mu zahvalni da ovu generaciju FK Omarska podrži bez obzira kakav  odnos ima sa upravom kluba – izjadao se Hrvaćanin, pa onda nastavio o fudbalskim bitkama:

S obzirom na brojne probleme fudbalskog kluba, igrači se ne predaju, pokazaće svoj karakter protiv lidera iz Banjaluke da dokažu ko je najbolji klub u ligi, iako tabela to ne pokazuje! Samo pobjeda dolazi u obzir! 

G. Popović