Kosovo nam je suđeno, ili ovako ili onako……Od Dušana, preko Lazara do golobradih mladića koji su branili otadžbinu od NATO agresije i povampirenih šiptarskih terorista.

 Danas se navršilo 20 godina od početka bitke za karaulu Košare na Kosovu i Metohiji u kojoj je poginulo 108 srpskih vojnika u neravnopravnoj borbi sa snagama terorističke OVK, regularne vojske Albanije, uz vazdušnu podršku NATO-a.
Bitka za karaulu Košare na granici tadašnje SR Jugoslavije i Albanije smatra se najvećom bitkom u novijoj srpskoj istoriji u kojoj je nešto više od 1.000 golobradih srpskih vojnika, bez dovoljno municije, branilo domovinu od napada snaga koje su brojale između 5.000 i 6.000 Albanaca i njihovih pomagača.

Najveći broj srpskih snaga na Košarama činili su vojnici na redovnom odsluženju vojnog roka, prosječne starosti između 19 i 20 godina, a borili su se i Srbi dobrovoljci iz inostranstva i Kozaci.

Odbrana karaule Košara je, prema ocjeni vojnih eksperata, spriječila kopnenu invaziju na Srbiju i onemogućila prekid komunikacija među srpskim formacijama.

Priču sa Košara pogledajte OVDJE….

Bitka za Košare je zvanično završena 14. juna 1999. godine kada se Vojska Jugoslavije, na osnovu Kumanovskog sporazuma sa snagama KFOR-a, povukla sa te kote.

Povlačenje je, za razliku od drugih dijelova Kosova i Metohije, proteklo bez ikakvih incidenata.

Heroji sa Košara nikada i nigdje u srpskom rodu nesmiju biti zaboravljeni. Generacije koje dolaze moraju znati za srpske mladiće koji su sa pjesmom i molitovom na usnama “ginuli za slobodu nijemo”.

Slava i veliko hvala palim JUNACIMA…..

Poslušajte u tišini prelijepu pjesmu posvećenu junacima sa Košara…..