Novajlija u redovima Borca, napadač Esmir Hasukić polako se privikava na novu sredinu i veoma je zadovoljan kako se uklopio, ali u uslovima na pripremama u Sloveniji.

On se Banjalučanima u termama Zreče priključio četiri dana kasnije, odmah poslije potpisivanja ugovora u kojem stoji da će član “crveno-plavih” biti narednu sezonu uz mogućnost da saradnja bude produžena na još godinu dana.

– Prezadovoljan sam kako sam prihvaćen od strane novih saigrača, od kojih sam dosta njih i odranije poznavao sa premijerligaških terena. Samo u prošloj sezoni nastupajući za GOŠK tri puta sam igrao protiv Borca, a igrao sam protiv svog novog tima i dok sam nosio dres Radnika. Dobro poznajem i šefa stručnog štaba Mladena Žižovića, tako da su prvi utisci veoma pozitivni – rekao je Hasukić.

Ovaj 22-godišnjak karijeru je počeo u Zvijezdi Gradačac , a potom je igrao za Slobodu iz Tuzle i Radnik, a posljednje dvije sezone je proveo u GOŠK-u.

– Imam već dosta premijerligaškog staža i vjerujem da ću se brzo uklopiti. Na meni je sada da što žešće radim i da se izborim za svoj status – nastavio je Hasukić.

U ovom trenutku Banjalučani u svojim redovima, osim Hasukića, imaju još samo jednog klasičnog napadača Jovu Lukića.

– Znam da smo jedan drugom konkurencija, ali ne osjećam nikakav pritisak zbog toga. Lukić je već dugo u Borcu, nadavao se golova, nadam se da ću i ja imati priliku da pokažem šta znam. Prošle sezone noseći dres premijerligaša iz Gabele sam postigao devet golova, a iskreno želim da sada taj učinak bar udvostručim – istakao je Hasukić.

Upisao je i svoje prve minute u dresu Borca jer je u prijateljskom susretu protiv rumunske ekipe UTA Arad, koju je šampion BiH dobio sa 2:1, odigrao drugih 45 minuta.

– Nisam osjećao nikakav pritisak i mogu da kažem da sam zadovoljan svojom igrom. Svima, a i meni su noge još teške od velikog broja treninga, prilično smo umorni, ali će po povratku u Banjaluku sve to doći na svoje mjesto – naglasio je Hasukić.

Svjestan je da fudbalska javnost u Republici Srpskoj, a pogotovo navijači Borca očekuju mnogo u narednoj sezoni.

– Zacrtani ciljevi su stvarno visoki, jer se želi odbraniti titula, osvojiti Kup BiH i napraviti iskorak na međunarodnoj sceni. Međutim, izazova se ne bojim. Došao sa na Gradski stadion da bih napravio iskorak u karijeri, ali i da pomognem novom klubu da ostvari zacrtano – dodao je Hasukić koji je imao još nekoliko ponuda na stolu, ali je odlučio da dođe u Banjaluku.

Fudbaleri Borca sa pripremama za prvi zvanični meč ove sezone koji ih očekuje 10. jula na Gradskom stadionu protiv Egnatije nastavili su u Banjaluci. Sedam dana ranije, odnosno u srijedu, 3. jula, u generalnoj provjeri na istom mjestu ugostiće bijeljinski Radnik.

Dolasku Esmira Hasukića indirektno je “kumovao” i nekadašnji fudbaler Borca Amir Durgutović, koji je sada sportski direktor prvoligaša FBiH Zvijezde Gradačac. Poznato je da Durgutović i danas, poslije više od tri decenije, redovno dolazi na svaki poziv bivšeg kluba, a pogotovo se rado odaziva na veteranske utakmice.

– Durgutović mi je bio trener kada sam prvi put zaigrao za seniorski tim Zvijezde. Svi znamo koliko voli Borac i da mu je to klub koji mu je zauvijek u srcu. Znam i koliko ga se još uvijek rado sjećaju navijači Borca. Nadam se da ću jednog dana i ja imati takav status – rekao je Hasukić.