Trener Krupe, jesenjeg šampiona Prve lige Republike Srpske, Vladimir Ilić, iz Grčke, gdje je boravio u prvoligašu Asterasu iz Tripolisa, vratio se pun utisaka, novih fudbalskih vizija, sa željom da dio tog iskustva prenese i na naše terene.

– Definitivno jedno novo iskustvo za mene, bilo je uživanje biti 14 dana u klubu kakav je Asteras i naravno sa stručnim štabom koji je organizovan na vrhunskom nivou.

Može li se prenijeti šta na rad u Krupi?

– Pokušao sam da iskoristim vrijeme na najbolji način, prisustvovao sam svakoj utakmici i treningu i vjerujem da ću nekoliko stvari koje sam primjetio prenijeti na naš rad u Krupi.

Šta te najviše oduševilo u Klubu koji igra važnu ulogu u šampionatu Grčke?

– Ono o čemu konstantno pričamo jesu uslovi, trening kamp i sav prateći sadržaj koji ide uz to, tako da ću se opet vratiti na to. Ono što bih takođe da isteknem jeste posvećenost stručnog štaba na čelu sa Milanom Rastavcem, ti ljudi su u fudbalu 24 sata i zato ne trebaju da čude rezultati koje bilježe posljednjih godina.

Ima li ovdje kod nas kvaliteta da prođemo Grčkoj?

– Liga je naravno dosta jača od naše Premijer lige, ali siguran sam da postoji određen broj igrača koji bi mogao i tamo nastupati. Mislim da svi zajedno moramo više cijeniti sebe i svoje takmičenje, jer ako mi ne budemo to radili, onda to ne trebamo očekivati ni od nekog drugog.

Napunio si baterije, neka nova vizija u Krupi?

– Poslije završetka polusezone odmah sam otputovao u Grčku tako da nisam odmarao od takmičenja. Plan je da se narednih sedam dana odmorim, malo više vremena provedem sa porodicom a onda opet nastaviti tamo gdje smo stali. Naravno, odmah po završetku prvenstva mi smo se posvetili stvarima u klubu, nekoliko igrača nas je vec sada pojačalo ali o tome ćemo kada dođe vrijeme.

Za kraj “grčke odiseje”Vladimir Ilić je poručio:

– Na kraju želim da se zahvalim svim ljudima u Asterasu na svemu što su uradili za mene, novo iskustvo i dodatni motiv koji će mi jako puno značiti. Najveću zahvalnost dugujem Milanu Rastavcu, fenomenalnom treneru i još boljem čovjeku za sve savjete kako životne tako i one fudbalske u prethodnih 14 dana.